Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plíšková zůstává jedničkou. Halepová nezvládla finále v Cincinnati proti Muguruzaové

Cincinnati (USA) - Karolína Plíšková zůstane nadále světovou jedničkou žebříčku WTA. Rumunská tenistka Simona Halepová ji mohla z trůnu sesadit, ale ve finále turnaje v Cincinnati úplně propadla a prohrála s Garbiňí Muguruzaovou ze Španělska hladce 1:6 a 0:6. Česko tak má dvě světové jedničky, v deblu se do čela pořadí posune Lucie Šafářová.

Garbině Muguruzaová
zdroj: ČTK/AP autor: John Minchillo

Obhájkyně titulu Plíšková v Cincinnati prohrála v sobotním semifinále s Muguruzaovou a její první pozice se po pěti týdnech ocitla v ohrožení. Halepová však musela turnaj vyhrát a stejně jako už dvakrát předtím se jí poslední krok na špici ženského tenisu udělat nepovedlo.

První mohla být po French Open, kde ale rovněž nezvládla finálový zápas, i po Wimbledonu, kde potřebovala postoupit do semifinále, avšak vypadla o kolo dřív. Po finálové prohře v Cincinnati zůstala pouhých pět bodů za Plíškovou, což je mezi dvěma nejlepšími hráčkami nejmenší rozdíl za posledních osm let. Muguruzaová se z šestého místa posune na třetí.

Wimbledonská vítězka Muguruzaová jasně ovládla první set, v druhé sadě sebrala chybující soupeřce podání třikrát a za pouhých 56 minut finálový zápas ukončila. Na okruhu WTA získala třiadvacetiletá Španělka letos druhý a celkově pátý titul, bilanci s Halepovou si vylepšila na 3:1.

"Hrála opravdu moc dobře, celý turnaj měla výborný. Zato já dnes měla špatný den, za ten zápas se omlouvám," řekla divákům Halepová.

Je nám líto, video expirovalo.
Halepová finále v Cincinnati nezvládla a Plíšková zůstává jedničkou

"Kdybych nehrála svůj nejlepší tenis, měla bych to se Simonou hodně těžké. Takové zápasy mě vždycky motivují," prohlásila Muguruzaová. "Ale nemůžete automaticky čekat, že když jsem vyhrála tady, tak mi to půjde stejně dobře i na US Open. Grandslamy jsou úplně jiné," dodala týden před začátkem očekávaného newyorského turnaje.

Rumunka letos ztratila už třetí finále, o titul neúspěšně usilovala také na French Open a v Římě. V Cincinnati prohrála finálový duel i předloni. Plíšková po jejím nezdaru udržela nejvyšší post žebříčku, na který vystoupila 17. července.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Ženy: Dvouhra - finále: Muguruzaová (4-Šp.) - Halepová (2-Rum.) 6:1, 6:0.

Muži: Čtyřhra - finále: Herbert, Mahut (5-Fr.) - J. Murray, Soares (3-Brit./Braz.) 7:6 (8:6), 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články