21. srpna 2017 • 04:55

Jihlava chtěla penaltu, červenou a klíčový faul. Po Plzni zvažuje protest

Autor: ČTK, iSport.cz, ršp, mk
Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalová Jihlava po porážce s Plzní zvažuje protest, sudí podle ní udělal tři zásadní chybyFotbalová Jihlava po porážce s Plzní zvažuje protest, sudí podle ní udělal tři zásadní chybyFOTO: ČTK, iSport TV

    Fotbalisté Jihlavy byli ve 4. kole HET ligy blízko tomu, aby obrali minimálně o dva body favorita z Plzně. Jenže to se nakonec nepodařilo, když Marek Bakoš ve druhé minutě nastaveného času rozhodl o výhře Viktorie 2:1. A domácí Vysočina má pocit, že k úspěchu favorita výrazně pomohl i sudí Pavel Julínek. „Určitě zvážíme, zda nepodat protest. Z našeho pohledu tam byly tři situace, které kdyby byly vyřešeny rozhodčím jinak, utkání by se bezpochyby ubíralo jiným směrem,“ řekl novinářům jihlavský ředitel Jan Staněk. Podívejte se na všechny tři sporné momenty.

  • Jihlava chtěla penaltu

    Jihlava - Plzeň: Jihlavští marně chtěli penaltu, Novotný upadl v souboji s obráncem
    Video se připravuje ...

    „Všude na světě mají menší kluby pocit, že rozhodčí pískají nějakým způsobem pro ty větší, a my jsme měli dnes ten pocit taky. Byl to krásný zápas, nechceme brečet, ale zase to nechceme nechat být, pokud bychom byli poškozeni,“ vysvětloval jihlavský ředitel Staněk, proč Vysočina uvažuje o protestu.

    Domácím se nejprve nelíbilo, že Julínek neodpískal na startu druhé půle penaltu po pádu domácího Filipa Novotného po souboji s Radimem Řezníkem. „Z mého pohledu byla naprosto jasná. Můžeme se bavit, jestli i Plzeň mohla kopat penaltu, protože oni padali neustále. Z té hry se to těžko posuzuje,“ podotkl jihlavský kapitán Lukáš Vaculík.

    Kapitán Jihlavy: o faulech, které se „nevidí“, i padajícím Krmenčíkovi - čtěte ZDE »

    CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Plzeň 1:2. Obrat v nastavení zařídil Bakoš
    Video se připravuje ...

  • Faul na unikajícího Dvořáka

    Jihlava - Plzeň: Hájek stáhl Dvořáka v úniku, dostal žlutou
    Video se připravuje ...

    Podruhé se Vysočina hodně rozčilovala v 79. minutě, kdy Tomáš Hájek stáhl ještě na vlastní půli unikajícího Pavla Dvořáka a Julínek mu dal žlutou kartu. „Cítíme se poškozeni. Dívali jsme se na situaci ze záznamu a viděli jsme to jako červenou kartu, protože Dvořák by šel sám na bránu. Sudí řekl, že ho tam blokovali ještě dva hráči, kteří byli tři čtyři metry za ním,“ prohlásil jihlavský kouč Ivan Kopecký.

    „Já to nechci moc komentovat. Je otázka, zda by šel domácí hráč ze středu hřiště sám na gólmana. Já myslím, že naši hráči byli v pozici, že by ho tam dva zablokovali. Je to na rozhodčím a ať na svazu rozhodnou, jestli udělal správně nebo ne,“ podotkl k tomu jeho plzeňský protějšek Pavel Vrba.

    Čtvrtý sudí vykazuje jihlavského asistenta Kadlece na tribunu
    Čtvrtý sudí vykazuje jihlavského asistenta Kadlece na tribunu

  • Faul před rozhodujícím rohem

    Jihlava - Plzeň: Bakoš si pomohl rukama a pro Viktorii získal roh
    Video se připravuje ...

    Jihlavským se nelíbila ani situace před rozhodujícím rohovým kopem v druhé minutě nastavení, po němž Plzeň dala vítěznou branku. Standardní situaci nicméně vybojoval hodně důrazný Marek Bakoš, který si v souboji evidentně pomohl rukama. „Myslíme si, že tomu předcházel faul na Keresteše,“ měl jasno Staněk.

    „Plzeň byla fotbalovější, tlačila nás, ale ty malinké fauly, které se v uvozovkách nevidí, se otočily proti nám. Z jednoho takového neodpískaného zákroku kopal soupeř roh a dotlačil to tam,“ zlobil se kapitán Vaculík.

    Jihlava - Plzeň: Bakoš zařídil Plzni tři body! Po rohu se prosadil hlavou a Viktoria vede 2:1
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud