Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet: Tohle je elektromobil, prosím!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (35)
Značka Mercedes-Maybach svým nejnovějším konceptem luxusního elektřinou poháněného kabrioletu přímo na navazuje na stejnojmenné kupé, které představila v loňském roce.

Přehlídka automobilové krásy Pebble Beach Concours d'Elegance v kalifornském Monterey se v loňském roce stala místem světové premiéry pro kupé Vision Mercedes-Maybach 6 a letos se na stejném místě představila jeho evoluce v podobě luxusního kabrioletu.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet podobně jako jeho předchůdce ohromuje plynulými liniemi své karoserie, vyvolávajícími vzpomínky na luxusní kabriolety a roadstery třicátých let dvacátého století, jimž se přibližuje i svými rozměry v podobě celkové délky 5700 mm, šířky 2100 mm a výšky 1340 mm.

Koncept s karoserií v elegantním odstínu nautical blue metallic je stejně jako červené kupé z loňského roku vybaven čtveřicí synchronních elektromotorů o celkovém výkonu 550 kW (750 koní).

Ty čerpají svoji energii z baterií umístěných pod podlahou, které nabízí využitelnou kapacitu asi 80 kWh. Výhodou je funkce rychlonabíjení pomocí stejnosměrného proudu, díky níž se každých pět minut nabíjení prodlouží dojezd asi o 100 kilometrů. Celkový dojezd pak dle standardu NEDC činí více než 500 kilometrů.

Díky závratné síle v útrobách je Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet také pěkně rychlý. Z 0-100 km/h zrychlí za méně než čtyři sekundy. Maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h, při vyšším tempu by se už baterie příliš rychle vybíjely.

Posádku konceptu obklopuje úžasná esence luxusu a nejmodernější techniky. Palubní deska zde plynule přechází ve výplně dveří a ty téměř bez jakéhokoliv náznaku pokračují do sedadel, jejichž spodní část tvoří nádherně tvarovaný jediný díl, k němuž jsou připojena anatomicky tvarová opěradla.

Samozřejmostí je špičkové dílenské zpracování i těch nejmenších detailů a použití nejvybranějších materiálů od jemné světlé kůže na sedadlech až po obložení podlahy dřevem. Co se týče přístrojů, tak kombinují tradiční kruhové číselníky s moderním digitálním displejem.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet je podobně jako loňské kupé pouze konceptem a zájemci o luxusní kabriolet německé značky se prozatím musí spokojit s limitovanou edicí Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet nebo opulentním Mercedes-Maybach G 650 Landualet.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (35)
22. 8. 2017 10:18
Re: Rychlonabíjení
To není tak úplně jednoduché, protože na to letadlo potřebuješ vhodné letiště a ty zase nejsou na každém rohu. Ano, dá se čekat, že takový člověk asi nepojede autem z Paříže do Milána, pokud se nebude chtít projet. Ještě jsou tu vrtulníky. A ani ty to nemají snadné, protože heliportů moc není a v řadě zemí je problém přistát mimo k tomu určenou plochu. Jen můžou využívat i malých letišť. Záleží na konkrétní situaci. Auto je překvapivě houževnatý konkurent, protože to téměř vždy zvládne ode dveří ke dveřím (největší výjimkou budou jachty).
21. 8. 2017 20:09
Re: Rychlonabíjení
Ja myslím, že ne protože, ti co si tohle auto mohou dovolit, budou na vzdálenost na hranici dojezdu létat soukromým letadlem.
Avatar - wakantanka
21. 8. 2017 16:18
Re: Exteriér - interiér
Ludom co si vozia zadky v podobnych autach 500 l kufor netreba ani nahodou. Batozinu riesi personal rezidencie ci hotela a cestuje sama.
Avatar - wakantanka
21. 8. 2017 16:16
Re: Exteriér - interiér
Patagonsky special to bol :-) a aj mne to napadlo :-)
Avatar - 3_diamanty
21. 8. 2017 13:34
Re: Exteriér - interiér
este to chce klasicku rucnu brzdu.. velke klasicke budiky.. nejake pekne orechove drevo ... ale tak seriovka by to mala zvladnut ... kedze toto je stale len koncept >:D