Do autobusových zastávok v Marseille vrazil vodič s autom
21.8.2017 11:32
akt. 05.02.2019 01:36

Do autobusových zastávok v Marseille vrazil vodič s autom

Uložiť článok
Pri incidente zomrel jeden človek, ďalší sú zranení.

Aktualizované o 13:40

Auto narazilo do dvoch autobusových zastávok na juhu Francúzska v meste Marseille. Polícia už vodiča zadržala, informuje BBC.

Francúzska polícia uviedla, že auto najprv vrazilo o deviatej hodine ráno do zastávky v trinástom obvode v severnej časti mesta, pričom zrazilo a zranilo jednu osobu.

O hodinu neskôr to isté auto vrazilo do druhej zastávky v jedenástom obvode, pár kilometrov južne od prvého miesta, a zabilo ženu.

Auto bol ukradnutý Renault Espace a tridsaťpäťročný vodič bol polícií známy pre malé prehrešky.  V registri trestov má záznam za krádež, obchodovanie s drogami a nedovolené nosenie zbrane. Tajná služba ho však nesledovala.  Vodič mal údajne psychické problémy. Infomáciu priniesol The Guardian.

Vodič mal psychické problémy

Polícii sa vozidlo podarilo identifikovať vďaka svedkovi, ktorý si pri druhom útoku zaznamenal evidenčné číslo. Podľa iného svedka druhého incidentu konanie vodiča svedčí o tom, že do ľudí na zastávke vrazil zámerne, uviedla TASR.

Francúzska prokuratúra zatiaľ nenašla stopy, na základe ktorých by dnešné incidenty v Marseille mohla kvalifikovať ako teroristický čin. Za pravdepodobnejšiu považuje hypotézu, že šlo o čin psychicky labilného človeka.  

 Marseillský prokurátor Xavier Tarabeux následne uviedol, že vo veciach zadržaného sa našiel „list (svedčiaci) o spojitosti s psychiatrickou klinikou“. „Naše vyšetrovanie orientujeme skôr týmto smerom,“ dodal prokurátor.

#marseille #thelife #lapaixvaincra #solydarity #france #europe #world

A post shared by Stephane Elbeze (@lepac13) on

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.