Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Copak se nám to prohání po Ringu? Naprostý unikát!

Martin Machala
Diskuze (12)
Ne, tohle fakt není žádný připravovaný koncept od Mercedesu. Futuristická placka se jmenuje Isdera Imperator 108i.

Video se připravuje ...

Logo Mercedesu nemá tohle auto na masce samozřejmě náhodou, původně se mělo jednat o model s označením CW311. Na svědomí ho má jistý Eberhard Schulz, který prý s vývojem začal bez vědomí automobilky. CW311 se jako koncept objevil v roce 1978, o sériovou produkci však Mercedes zájem neměl, přesto vznikla celá desítka takto označených vozů (a právě jeden z nich se nedávno proháněl po Ringu). Schulz se po odmítnutí od třícípé hvězdy rozhodl sporťák vyrábět pod vlastní značkou Isdera, vůz samotný dostal jméno Imperator 108i.

Malosériovou produkci zahájil Schulz v roce 1984, karoserie byla ze skelných vláken, základ tvořil prostorový rám z ocelových trubek. Pohonná jednotka pocházela samozřejmě od Mercedesu, nejdřív se jednalo o pětilitrový vidlicový osmiválec, jeho objem postupem času narostl až na šest litrů, nejvýkonnější verze dosahovala 420 koní. Zvláštností imperatoru byl jakýsi periskop (mrkněte na bouli na střeše), který nahradil klasické vnitřní zpětné zrcátko.

Celkem vzniklo třicet vozů Isdera Imperator, produkce byla ukončena v roce 1993.

Martin Machala
Diskuze (12)
Avatar - KubikCv
22. 8. 2017 12:22
Re: Isdera
Naprostá klasika a z toho auta jsem učůrával ;-)
Avatar - Hotwire
21. 8. 2017 18:32
Re: Pak měli ještě
Neboj, kecy miestnych prskacov mam u zadnice, taki tu boli uz davno, ja som sem chodil uz ako maly chlapec, takmer od zaciatku tohto webu, len som sem neprispieval. A ano som velky fanda Audi, velmi sa mi paci ich design, a potom este Porsche ale to je uz potom ina liga. :yes: V 90kach ako krpec som miloval BMW ale mam pocit ze od cias e38ky a uzasnej 8er sa posunuli designovo niekam inam, a bohuzial nie tym spravnym smerom. :'-( Z MB milujem predoslu generaciu GL, inak nejak extra MB neoblubujem, ale proste len preto, lebo mi ich design nesadne, technicky su na spici, ako vsetky auta z D3ky. :yes:
Avatar - Dylan McKay
21. 8. 2017 17:17
Re: Isdera
Únos aut (1980)
21. 8. 2017 17:09
Isdera
Před více než deseti lety jsem jeden kus viděl na prodej v Německu. To auto si zahrálo v nějalém Německém(?) filmu. Kradli tam auta a ten hlavní si ukradl Isderu...
Avatar - Hotwire
21. 8. 2017 16:46
Re: Pak měli ještě
:yes: :yes: :yes: Az som si zaspominal na rok 1997+ ked som ako maly chlapec hral Need for Speed 2, to auto bolo taky "wannabe" mclaren F1 ale malo svoju charizmu, mne sa na nom pacili hlavne kolesa.
/edit: este mi napadlo ze to auto vyzera jak taka uhladena verzia Porsche 959 (teda aspon spredu) :yes: :yes: