Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.08.2017 16:41 | Šport | Futbal

V Trnave rátajú po vyčíňaní slovanistov škody, kompetentní Bratislavčania reagujú

Futbalistom Spartaka Trnava sa v piatom kole Fortuna ligy nepodarilo bodovať na vlastnom trávniku proti Slovanu Bratislava.

Po prehre 1:2 tak nemohli počítať s bodmi v tabuľke, zato však funkcionári Spartaka rátali škody, ktoré v City aréne spôsobili fanúšikovia hostí.

"Zničené boli záchodové kabínky, pisoáre a misy. Rovnako aj príslušenstvo toaliet ako mydelničky a podobne. Škody boli spôsobené aj na dvoch sedadlách a kachličkách. Okrem mužských záchodov boli poškodené aj ženské. My sme vedeli o vyčíňaní fanúšikov už v dvanástej minúte zápasu, keďže sa svojimi skutkami prezentovali na sociálnej sieti. Na veľkú potrebu tak museli chodiť na ženské toalety, keďže v tom čase boli už mužské zdemolované. Šesť kabínok bolo úplne zničených," uviedol pre TASR Branislav Kriška, ktorý má v aréne na starosti organizáciu športových a kultúrnych podujatí.

Fanúšikovia Slovana sa okrem spôsobených škôd prezentovali aj počas zápasu, keď vhodili na ihrisko niekoľko delobuchov. Hlavný rozhodca Dušan Sedlák preto v 66. minúte zápas prerušil a hlavný usporiadateľ musel urobiť nápravu. Neskôr však na trávniku pristáli ďalšie delobuchy. "Robíme všetko, aby bola škoda vyčíslená do štvrtka. Ihneď po splnení všetkých administratívnych záležitostí podáme podnet na disciplinárnu komisiu. Slovan si prevzal celý sektor, lístky boli na meno, náhradu škody si teda budeme nárokovať od klubu. Okrem toho podáme trestné oznámenie za poškodzovanie cudzej veci, to rieši polícia samostatne na úrovni okresu a bude hľadať vinníka," dodal Kriška. V Trnave veria, že sa všetky škody stihnú opraviť do 1. septembra, keď na Štadióne Antona Malatinského hostí Slovensko v kvalifikácii MS 2018 Slovinsko. "Keďže City aréna je nový štadión, funguje to takým istým spôsobom, ako keď prídete do servisu s novým autom. Dodávateľ musí spísať poistnú udalosť, nahlásiť to a ohodnotiť. Všetko je ešte v záručnej dobe, takže poškodené veci sa nebudú opravovať, ale vymenia sa za nové," vysvetlil Kriška. 

 

Stanovisko k správaniu fanúšikov poskytol na oficiálnom webe Slovana viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.:

"Veľmi ma mrzí, že táto skupina fanúšikov v derby poškodila nielen meno ŠK Slovan, ale najmä pravých fanúšikov, ktorí tvorili v sektore hostí väčšinu a prišli s čistým úmyslom podporiť svoj klub. Hneď po zápase nám naši fanúšikovia posielali správy na sociálnych sieťach či emaily, v ktorých sa hanbili za správanie tejto skupiny priaznivcov a žiadali, aby klub zaujal stanovisko. Pred zápasom som si samozrejme všimol transparent smerujúci k mojej osobe. Je to názor istej skupiny ľudí a ja ho rešpektujem, majú naň právo. Ale to, čím sa táto skupina priaznivcov v Trnave prezentovala, je absolútne neakceptovateľné a odsúdeniahodné. Je možné, že tieto prejavy boli vyvolané istou osobou, ktorá sa z diaľky počítača snaží ovplyvňovať skupinu priaznivcov. Zdemolovať WC a pochváliť sa s tým na sociálnej sieti nie je žiadne hrdinstvo, ale vrchol primitivizmu. Rovnako hádzanie delobuchov, ktoré nemajú nijaký vizuálny efekt, ako napríklad bengálske ohne, a nijako nedopomáhajú k vytvoreniu lepšej atmosféry. Naopak, môžu zraniť aktérov hry, čo by malo fatálne následky. V minulosti sme sa mnohokrát verejne zastali našich fanúšikov, keď sme cítili, že voči nim bola vykonaná krivda. Naposledy sa tak stalo po neadekvátnom zásahu usporiadateľskej služby v Dunajskej Strede. Vždy si budeme zastávať všetkých našich fanúšikov v prípadoch, keď budú kýmkoľvek poškodení. Vážim si každého fanúšika, aj kritického, no nestojíme o priaznivcov, ktorých úmyslom je poškodzovať meno klubu i futbal ako taký," uviedol Kmotrík ml.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Aktualizované
Slovensko predalo švajčiarskym investorom dlhopisy za 635 miliónov eur
(ilustračné foto).
Súdna rada rešpektuje právo na kritiku: Účelové výzvy na stíhanie sudcov však považuje za neakceptovateľné
Richard Rybníček
Únia miest Slovenska: Vláda schválila dokument, ktorý vynechal niektoré samosprávy
Na snímke poslanec NRSR Branislav Gröhling (SaS)
Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný: Tvrdí, že rieši aj vlky a rysy
(ilustračné foto)
Školáčky zažili horor: Útočník na ne vytiahol nôž! Pozrite sa, čo im spôsobil
Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.
V Budmericiach sa šíri, že Šimkovičová chce kúpiť kaštieľ: Ministerstvo kultúry reaguje!
Videá potvrdzujú, že iránske rakety a drony zasiahli ciele v Izraeli.
Veľmoci si povedali dosť: Uvalia rozsiahle sankcie po útoku na Izrael!
Na mieste zasahujú hasiči.
Vodiči, dávajte si pozor: Na rýchlostnej ceste horelo auto!
Young man smoking a cigarette in front a building in a city street
Fajčíte? Ak dostanete chuť na cigaretku v tomto meste, POZOR! Hrozí vám mastná pokuta
Europoslankyňa Miriam Lexmann
KDH o odoberaní eurofondov: Občania nesmú byť trestaní za voľbu vlády
(ilustračná foto)
Na krajinu sa rúti sneh a mráz: Meteorológovia varujú! Môžu poškodiť úrodu
Hororová noc v Štítniku: Traja lupiči vtrhli do domu, ľuďom dali na hlavy kukly a...