21. srpna 2017 • 19:13

Brance Plzně předcházel Bakošův faul! Spartě gól vzali, Slavii sudí nepomohl

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Komise rozhodčích FAČR musela po 4. kole HET ligy pitvat hned několik sporných momentů. Nejvíce emocí vzbudil zápas Jihlavy proti Plzni, kde se domácí cítili poškozeni. A po právu, protože vítězný gól Viktorie neměl platit kvůli faulu Marka Bakoše, který předcházel rohovému kopu, z nejž Plzeň udeřila. Chybu udělali rozhodčí také v zápase Sparty se Slováckem, kde chybně neuznali branku Davida Lafaty na 2:0 pro ofsajd. Naopak sudí Proske podle komise správně nenařídil penaltu pro Bohemians 1905 proti Slavii za ruku Jakuba Hromady.



ZLATÁ PÍŠŤALKA: Julínek poškodil Jihlavu, Proske vyřešil Hromadovu ruku správně
Video se připravuje ...

Komise dala za pravdu Jihlavě, která podle svého ředitele Jana Staňka zvažovala protest na rozhodčího Pavla Julínka.

Staněk poukazoval právě na faul Bakoše na Miroslava Keresteše, který rohu předcházel. Podle místopředsedy komise Petra Mlsny v tomto případě postupoval Julínek nejednotně při posuzování přestupků v průběhu zápasu a měl odpískat faul.

Jihlava si stěžovala i na to, že měla kopat penaltu a že v 79. minutě měl být plzeňský stoper Tomáš Hájek vyloučen za faul na Pavla Dvořáka. Místo toho dostal žlutou kartu, což komise označila za správné rozhodnutí sudího. "Žlutá karta je na místě. Jihlavský Dvořák neměl míč pod kontrolou, nešlo o přímé ohrožení branky," řekl Mlsna.

Jihlava - Plzeň: Bakoš si pomohl rukama a pro Viktorii získal roh
Video se připravuje ...

V duelu mezi Spartou a Slováckem měli sudí uznat v 75. minutě gól Davida Lafaty, asistent Kamil Hájek však chybně signalizoval ofsajd. Sparta nakonec vyhrála 1:0.

Sparta - Slovácko: Krásná akce Biabianyho s Frýdkem, Lafatův gól neplatí – asistent odmával mylně ofsajd
Video se připravuje ...

Chybně odmávaný ofsajd předvedl i Zdeněk Arnošt v duelu Zlína s Karvinou. V nastaveném čase zastavil zvednutým praporkem brejk domácího Lukáše Železníka, který mohl jít sám na branku. Zlín vyhrál 1:0.

Penalta pro Bohemku nebyla

Na rozhodčího Proskeho se hodně zlobili na Bohemians, když nenařídil penaltu proti Slavii za ruku hostujícího záložníka Jakuba Hromady. Podle komise rozhodčích ale jedna naprosto správně.

„Žádná penalta. Přesně tato modelová situace je v instruktážním videu UEFA. Hráč byl v přirozené poloze a důležité je, že tu zadní ruku měl pod tělem. Další polehčující okolností je, že před dotekem ruky ještě balon tečoval nohou. Navíc trend je, že penalta za ruku se píská pouze tehdy, když je zcela zjevná. Nesmí být žádné pochybnosti,“ vysvětlil Mlsna.

Bohemians - Slavia: Penalta? Hromada zastavil Reiterův centr, Proske nezapískal
Video se připravuje ...

Neakceptovatelný výkon v dorostu

Hrubou chybu udělal také hlavní sudí Jiří Slabý v utkání druhé ligy mezi Vlašimí a Varnsdorfem, když pro domácí neodpískal pokutový kop. Vlašim i tak vyhrála 4:1.

Neakceptovatelný výkon podle komise podal v zápase dorostenecké ligy mezi Příbramí a Mladou Boleslaví Jakub Šimáček, který se dopustil "značného množství chyb".

Případné tresty pro rozhodčí nesmí Fotbalová asociace ČR na pokyn UEFA zveřejňovat.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud