Karikatura Nečasové z autobusu Pirátů zatím nezmizí. Soud zamítl její návrh na předběžné opatření

Předvolební autobus Pirátské strany | Foto: Pirátská strana

Podobizna Jany Nečasové (dříve Nagyové) z volebního autobusu Pirátské strany zatím nezmizí. Obvodní soud pro Prahu 3 její návrh na předběžné opatření zamítl. Serveru iROZHLAS.cz to potvrdila místopředsedkyně soudu Miroslava Sixtová.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„O návrhu na předběžné opatření bylo rozhodnuto 30. srpna 2017 a soud tomu návrhu nevyhověl a předběžné opatření zamítl,“ řekla serveru iROZHLAS.cz Sixtová.

Další podrobnosti, jako co je předmětem návrhu bývalé šéfky kabinetu Petra Nečase (ODS), nemohla sdělit.

„Protože to bylo jednak doručeno zástupci paní žalobkyně a jednak byla žaloba zaslána k vyjádření žalované straně,“ vysvětlila.

Expremiér Petr Nečas a jeho manželka Jana Nečasová (dříve Nagyová) přicházejí k pražskému obvodnímu soudu, který 20. července pokračoval v projednávání kauzy tzv. trafik pro poslance | Zdroj: ČTK

Nečasová podle serveru iDNES.cz, který na kauzu upozornil, podala žalobu ochranu osobnosti. Vadí jí, že Pirátská strana umístila na bok volebního autobusu její karikaturu coby loutkovodičky, která ovládá bývalého premiéra a svého současného muže.

Na „vězeňském“ volebním autobusu jsou vyobrazeni čeští politici s atributy, které symbolizují kauzy s nimi spojenými.

Například šéf hnutí ANO Andrej Babiš má čapí hnízdo na hlavě, premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) pro změnu krumpáč jako symbol kauzy OKD.

Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme