Dvě pětisetové bitvy. Veselý i Rosol zvládli první utkání v baráži Davis Cupu

Jiří Veselý porazil v baráži Davis Cup v Nizozemsku domácího Thiema De Bakkera 4:6, 6:3, 4:6, 6:4 a 6:4. Lukáš Rosol pak zdolal domácí jedničku Robina Haaseho 6:7, 6:3, 6:2, 3:6 a 7:5.

Haag (Aktualizováno: 23:19 15. 9. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Jiří Veselý při utkání Davis Cupu (ilustrační fotografie)

Tenista Jiří Veselý při utkání Davis Cupu (ilustrační fotografie) | Zdroj: ČTK

Na úvod prvního setu přišel český hráč o podání a za celou dobu si nedokázal proti holandskému soupeři vytvořit brejkbol. Naopak Nizozemec využil svůj druhý setbol a sadu získal 6:4.

V té druhé se Veselý zlepšil a dokázal svému soupeři vzít dvakrát podání. Nejdůležitější brejkbol pro něj přišel za stavu 4:3, kdy se dostal do vedení 5:3. Pak dokázal dopodávat a druhý set vyhrál 6:3.

Ten třetí nabídl nejvyrovnanější souboj. V desáté hře ale Veselý neudržel své podání a De Bakker tak díky jedinému brejku získal sadu 6:4.

Ve třetí hře čtvrtého setu dokázal český tenista vzít svému soupeři podání a následně svůj brejk potvrdil. Do konce sady si pak udržel svůj servis, vyhrál ji 6:4 a srovnal na 2:2 na sety.

Na začátku páté sady měl Veselý sedm brejkbolů a až ten poslední dokázal využít. Další brejk přidal český tenista za stavu 3:1. Nizozemec si ale jedno ztracené podání vzal zpět, snížil na 4:2 a následně si vyhrál servis. Veselý ale i přesto sadu vyhrál při třetím mečbolu 6:4.

Celý zápas ovládl 3:2 na sety. Přinesl tak první bod do české šatny při baráži Davisova poháru.

„Čím se samozřejmě ten zápas natahoval, tím jsem se snažil křičet a řvát víc. Já myslím, že těch emocí tam bylo strašně moc. Pro mě to byl velmi emotivní zápas, věděl jsem v hlavě, jak moc mi na tom bodu záleží,“ řekl po zápase Radiožurnálu Veselý.

Lukáš Rosol v prvním setu ztratil hned své první podání a pustil Robina Haaseho do vedení 3:0. Dokázal pak sice srovnat a dovést první sadu do tiebrejku, ale ten lépe zvládl domácí hráč a vyhrál ho 7:5.

Rosol dokázal svého soupeře brejknout ve druhém setu za stavu 3:5 a pak při svém podání dotáhl druhou část utkání do vítězného konce, když ji získal poměrem 6:3.

V té třetí předvedl český tenista skvělou hru a dokázal ji ovládnout jasným poměrem 6:2. Tu další už zase získal zdejší rodák Haase 6:3 a vyrovnal na 2:2 na sety.

V rozhodujícím pátém setu sebral Rosol Haasemu servis v šesté hře, kdy v ní na závěr nizozemský tenista předvedl dvojchybu. Český tenista šel za stavu 5:3 podávat na vítězství, ale svůj servis si prohrál a domácí hráč následně srovnal na 5:5. I tak Rosol nakonec set získal 7:5 a i celé utkání 3:2 na sady.

„Já jsem podle mě za celý rok neporazil nikoho ze stovky, on je první hráč tenhle rok, takže je to největší vítězství roku,“ těšilo Rosola po výhře.

Češi vedou po prvním dni baráže Davis Cupu v Nizozemsku 2:0 na zápasy. V sobotu je čeká čtyřhra a v neděli závěrečné dvouhry.

bor, jpa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme