Pavlásek s Jebavým čtyřhru nezvládli. O osudu baráže Davis Cupu rozhodnou nedělní dvouhry

Sobotní čtyřhru čeští tenisté Adam Pavlásek a Roman Jebavý nezvládli. V Haagu podlehli domácímu nizozemskému páru Haase - Middelkoop 6:4, 4:6, 6:7 a 4:6. V baráži o Davis Cup tak Češi vedou už jen 2:1, rozhodovat budou nedělní dvouhry.

Haag (Aktualizováno: 16:04 16. 9. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Adam Pavlásek (ilustrační fotografie).

Český tenista Adam Pavlásek (ilustrační fotografie). | Zdroj: ČTK

V neděli mají svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila k dispozici dvě dvouhry, aby získali třetí bod a zachránili se ve Světové skupině. Od 12:00 nastoupí Jiří Veselý proti Haasemu a po nich Lukáš Rosol proti Thiemovi de Bakkerovi.

Jebavý nastoupil v sedmadvaceti letech k daviscupové premiéře a pral se se servisem, o který přišel v utkání třikrát, zatímco Pavlásek ani jednou. V prvním setu ale Češi využili nervózního začátku od Middelkoopa a ujali se vedení.

Ve druhé sadě zažil Jebavý nezvyklou hru - dal tři dvojchyby v řadě, lajnová rozhodčí mu pískla chybu nohou a od hlavní dostal varování za delší pauzu. Přesto game získal na 1:1, ale v desáté hře podání ztratil, čímž přišli Češi i o set.

V důležité třetí sadě si český pár vybojoval dva brejkboly při podání Haaseho, ale Jebavý poslal jeden volej kousek do autu a druhý do sítě. Cestou na lavičku pak kroutil hlavou. V tie-breaku se Pavlásek s Jebavým zmohli na jeden bod.

Jediná ztráta servisu Jebavého, čistou hrou ve třetím gamu, rozhodla i čtvrtou sadu. České dvojici se nedařilo zatlačit returnem při podání domácích. Nejlepší hráč na dvorci Haase v posledním gamu nezaváhal a utkání ukončil.

V pátečních dvouhrách Veselý zdolal 408. hráče světa De Bakkera 4:6, 6:3, 4:6, 6:4, 6:3 a Rosol překvapil Haaseho výhrou 6:7, 6:3, 6:2, 3:6 a 7:5.

Baráž tenisového Davisova poháru v Haagu (antuka):
Nizozemsko - ČR 1:2 po čtyřhře
Haase, Middelkoop - Jebavý, Pavlásek 4:6, 6:4, 7:6 (7:1), 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme