Vettel odstartuje v Singapuru z prvního místa, Hamilton byl v kvalifikaci až pátý

Kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru formule 1 vyhrál Sebastian Vettel z Ferrari a v nedělním závodě bude mít velkou šanci vrátit se do čela průběžného pořadí mistrovství světa. Vedoucí Lewis Hamilton z Mercedesu, na kterého německý pilot ztrácí tři body, totiž obsadil až pátou příčku.

Singapur Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel | Zdroj: Reuters

Vettelovi se sice v pátečních trénincích vůbec nedařilo, ale pro třetí pole position v sezoně si dojel v rekordním čase 1:39,491 a kvalifikační maximum okruhu Marina Bay vylepšil o tři sekundy. Za čtyřnásobným mistrem světa se seřadili jezdci Red Bullu Max Verstappen a Daniel Ricciardo, kteří zaostali o 323 a 349 tisícin.

Na čtvrté příčce skončil s odstupem 578 tisícin druhý jezdec Ferrari Kimi Räikkönen. Kvalifikace tak potvrdila, že technická trať v Singapuru nebude vyhovovat rychlým, ale méně obratným mercedesům. Hamilton na pátém místě ztratil přes šest desetin, zatímco jeho kolega Valtteri Bottas na šesté příčce už měl manko 1,3 sekundy.

Nedělní závod, který se stejně jako dnešní kvalifikace pojede pod umělým osvětlením, odstartuje ve 14 hodin SELČ.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme