19. září 2017 • 13:18

Velká šance pro Simona? Na tréninku hraje s Crosbym. A válí!

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva roky poctivě bojoval o svou šanci na farmě a před sebou má poslední rok smlouvy. Teď by mohla přijít velká šance Dominika Simona v Pittsburghu. Třiadvacetiletý rodák z Prahy o ni poctivě bojuje a užívá si, že v tréninkových zápasech naskakuje v útoku se Sidney Crosbym. Využívá loženky hokejové superstar a užívá si chválu.



UPMC Lemieux Sports Complex viděl v pondělí souboj černých proti žlutým. První tým vedl kapitán Sidney Crosby, který dostal na spolupráci střelce Jakea Guentzela a právě Simona, ten druhý zase táhl Jevgenij Malkin společně s Philem Kesselem a dalším mladíkem Zachem Aston-Reesem.

„Pro mladé chlapce jako je Aston-Reese a Simon je možnost zahrát si vedle takových zaběhnutých borců obrovskou příležitostí. A my zase chceme vidět, co dokáží a jak ze sebe dostanou to nejlepší," řekl pro NHL.com trenér mužstva Mike Sullivan.

Simon si může vzít příklad právě z Guentzela. Když americký útočník v ročníku 2015/16 poprvé po příchodu z univerzitní NCAA oblékl dres farmářského Wilkes-Barre, jeho český kolega v týmu působil první rok. Jenže Pens v Guentzelovi objevili střelecký talent. Poslední ročník už sázel branky v prvním týmu a během následného tažení ze Stanley Cupem se stal nejlepším střelcem celé vyřazovací části.

S Crosbym už je sehraný a Simon k nim zapadl ve cvičném zápase téměř perfektně. Přihrávky si hráči dávali skoro poslepu, český hokejista si pak šikovně dokázal hledat střelecké pozice. Z jedné takové pak skóroval, navíc po luxusní přihrávce Crosbyho.

„Když se člověk vrátí po létě do kempu, zkrátka se snaží pokračovat tam, kde skončil," řekl kapitán Pens a připomněl fungující spolupráci s Guentzelem. „S Domem to navíc teď šlo skvěle, ve třech zápasech odvedl skvělou práci," nešetřil chválou lídr týmu.

Pittsburgh v létě opustily osvědčené tváře útočných řad. Nick Bonino odešel za lukrativní smlouvou do Nashvillu, Chris Kunitz se pokusí popáté v kariéře zaútočit na Stanley Cup v barvách Tampy Bay, Matt Cullen uzavře kariéru v Minnesotě a aspirant na první tým Oskar Sundqvist zkuší štěstí v St.Louis.

Obratem dorazil vlastně jenom bijec a nový ochránce hvězd Ryan Reaves. Na zkoušce v kempu je pak zkušený Jay McClement, který by mohl zaujmout pozici třetího centra, no a zbytek je na mladých tvářích.

Přijde tedy Simonův čas?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud