Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.09.2017 15:47 | Šport | Šport mix

Lucia Hrivnák Klocová prekvapila atletickú verejnosť: Končí, mám na to dôvod

Štvornásobná olympionička a bronzová z ME 2010 v behu na 800 metrov Lucia Hrivnák Klocová končí s vrcholovou kariérou.

Čaká totiž prírastok v rodine, bude však ešte behať a venovať sa trénovaniu mládeže. Oznámila to v stredu na tlačovej konferencii v Národnom športovom centre (NŠC).

"Mám dve správy, jedna je pre atletiku horšia, jedna lepšia. Pre mňa sú v podstate obe úplne novinkou," uviedla Hrivnák Klocová a pokračovala:

"Jedna je, že naša rodinka sa bude rozrastať, mám už Adamka, čakám druhé miminko, takže som sa rozhodla, že prebiehajúcu sezónu predčasne ukončím. Táto skutočnosť, aj vzhľadom na tohtoročné zdravotné problémy, vyústila do druhej správy, že ukončím aj moju niekoľkoročnú kariéru, aspoň pokiaľ ide o rýchlu dráhovú atletiku."

Otvoriť galériu

 

Úspešnú kariéru Lucie Hrivnák Klocovej niekoľkými faktami pripomenul Alfonz Juck: "Lucia absolvovala vyše 150 osemstoviek, vyše 50 štvorstoviek, vyše 25 tisícpäťstoviek, sem-tam nejakú šesťstovku-tisícku, zlepšila slovenské rekordy. Je držiteľkou piatich najdôležitejších medailí, štyri sú mládežnícke a tá najcennejšia bronzová je z majstrovstiev Európy 2010 v Barcelone, aj keď ju získala dodatočne, ale predsa. Unikátnych je aj 21 výkonov pod dve minúty."

Štvornásobná účastníčka olympijských hier reprezentovala Slovensko v Aténach 2004 (800 m – 19. miesto), v Pekingu 2008 (11. miesto), Londýne 2012 (5. miesto) a Riu de Janeiru 2016 (28. miesto). Na svojom konte má 86 reprezentačných štartov. Svoju prvú medailu z vrcholových podujatí získala na juniorských MS v Čile, kde obsadila v behu na 800 m 3. miesto. Hranicu dvoch minút v behu na 800 m prekonala prvý raz na Zlatej tretre v Ostrave 2007 druhým miestom za 1:59,88 min. V behu na 1500 m je slovenskou rekordérkou časom 4:02,99 v semifinále na OH 2012 v Londýne, kde vo finále skončila piata.

Otvoriť galériu

Prírastok do rodiny Hrivnák-Klocovej by mal prísť na svet 1. apríla. "Je to úsmevné, keď som sa tento termín dozvedela. Po materskej dovolenke budem naďalej behať, chcem sa dostať do formy. Beh je vo mne tak zafixovaný, že bez neho by som nevedela žiť. Ale behať len bez cieľa, to by mi nešlo. Neviem však, či to bude o pol roka, o rok, dva. Určite už viem, že tretry si neobujem, nechcem krúžiť na dráhe. Budem sa ale chcieť opäť niekde ukázať. Nebude to však polmaratón, ani maratón. Na trati sa budem pohybovať od päť do pätnásť kilometrov. To bude fajn. Aj spálim nadbytočný tuk, prevetrám sa. Desať kilometrov zvládnem aj s kočíkom," dodala Hrivnák Klocová, ktorá sa v súčasnosti venuje aj tréningu 30-člennej mládežníckej prípravky v Martine: "Baví ma to. Deti ma poznajú, majú vo mne vzor, radi chodia na tréningy."

Pretekársku kariéru odštartovala Hrivnák Klocová v r. 1996 v AK ZŤS Martin (tréner Milan Nemeček), v rokoch 1999 – 2006 pokračovala v Slávii UK Bratislava, teraz je opäť v AK ZŤS Martin. Od roku 2000 je členkou Národného športového centra. Jej trénerom je od roku 1999 Pavel Slouka: "Veľmi ma teší to, čo Lucia za takmer dvadsať rokov v slovenskej reprezentácii dosiahla. Musím jej za to vysloviť veľké poďakovanie. Boli chvíle ťažké, príjemné a šťastné, ale to prináša každá tréningová práca. Dúfam, že dnešným dňom nekončí naša spolupráca a bude pokračovať v jej tréningovej práci s mládežou."

Jednej z najlepších slovenských bežkýň v histórii slovenskej atletiky sa na tlačovej konferencii poďakovali za úspešnú reprezentáciu prezident Slovenského olympijského výboru Anton Siekel, riaditeľ NŠC Boris Čavajda a predstaviteľ spoločnosti Top Atletics Alfonz Juck. Slovenský atletický zväz pripravuje rozlúčku v novembri 2017 na vyhlásení Atlét roka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Nájdete všetkých psíkov, ktorí majú zatvorené aspoň jedno oko?
Slováci, potrápte si hlavičky: Koľko psíkov má na obrázku zatvorené aspoň jedno oko?
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Splnili sme sľub, vyhlásil Fico: Seniori si po novom prilepšia k dôchodku
(ilustračné foto).
Turci sa ešte nespamätali z minuloročného zemetrasenia: Prišla ďalšia rana! Krajina je v pozore
Na snímke minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kysucká diaľnica D3: Minister Ráž tvrdí, že stavať by mohli budúci rok
Radko Urbanyak
Foto
Spoznávate tohto malého chlapca? Z barmana sa stal televíznou hviezdou! Teraz vystupuje na obrazovkách
Vladimir Putin.
Hnev Kremľa: Kvôli úradom čelí partner Putinovej ex problémom! O čo ide?
(ilustračné foto)
Stačil okamih sa rozpútalo sa peklo: Výbuch vozidlo roztrhal na kusy! O život prišlo najmenej 10 ľudí
Vojenské jednotky dobrovoľníkov iránskej armády počas výročnej vojenskej prehliadky v Teheráne.
Blízky východ sa otriasa útokmi, generálny tajomník varuje: Jedna chyba by viedla k niečomu nemysliteľnému!
Čo vás čaká tento týždeň? (ilustračná foto)
3 znamenia, za ktorými sa skrývajú falošní SEBCI: Keď pôjde do tuhého, PODRAZIA vás!
Kate diagnostikovali rakovinu začiatkom roka.
William prelomil mlčanie o ťažko chorej Kate: SĽUB, z ktorého sa tisnú slzy do očí
A elongated white toilet with the seat lid in the up position. The toilet is highlighted with a spot light coming from above. This sparse room has blue-green walls and a dark hardwood floor.
Foto
Viete, čo sa deje po spláchnutí WC? Budete v šoku! Po tomto si dáte dobrý pozor na to, ako to urobíte
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Pátranie so smutným záverom: Mladučká Ukrajinka († 14) si mala siahnuť na život