Informace o Čapím hnízdě nemám. Vím to co vy z médií, zopakoval Chovanec prezidentovi na Hradě

Ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD zopakoval prezidentovi Miloši Zemanovi, že nemá informace o vyšetřování kauzy Čapí hnízdo. Chovanec to řekl v úterý po asi dvouhodinové schůzce s prezidentem na Pražském hradě. Na Hrad s ministrem přišli také policejní prezident Tomáš Tuhý a ředitel finanční policie Petr Lysák.

Praha (Aktualizováno: 22:10 26. 9. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD)

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Podle ministra vnitra mluvili o kauze Čapí hnízdo jen krátce. „Nemám co rozkrýt. O té kauze nic nevím. Můžeme se bavit, jestli je politicky správně načasovaná, ale to v trestním řádu neplatí, v trestním právu neplatí. Jsme v právním státě. Znovu jsem zopakoval panu prezidentovi, že ministr vnitra nemá právo, nemá vhled do živých kauz. Je to správně, takhle to má být v právním státě,“ citoval Chovance Radiožurnál.

Chovanec jednou ze stran v kauze Čapí hnízdo? 'Úplně pomýlené,' kritizuje Zemana ústavní právník

Číst článek

Podle ministra Chovance se prezident Zeman na společné schůzce zajímal také o fungování finanční policie. Krátce spolu mluvili i o politice a předvolebních průzkumech.

Kvůli dotacím na farmu Čapí hnízdo Poslanecká sněmovna nedávno vydala šéfa hnutí ANO Andreje Babiše a prvního místopředsedu hnutí Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání.

Oba vinu odmítají a od začátku tvrdí, že jde o účelovou kauzu, která má za cíl poškodit hnutí ANO před volbami. Policie ale odmítla, že by vyšetřování záměrně načasovala na dobu před volbami.

Podle serveru Neovlivní.cz začíná policie v těchto dnech rozesílat obvinění jednotlivým aktérům kauzy farmy Čapí hnízdo. Kolika osobám bylo obvinění odesláno, není oficiálně známo. „Toto bych ještě nekomentovala," řekla ČTK mluvčí pražských žalobců Štěpánka Zenklová.

Jana Čermáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme