Taxikáři před pondělní blokádou: Budeme jezdit tak dlouho, jak bude potřeba

Doprava kolem pražského letiště bude v pondělí dopoledne komplikovaná. Taxikáři tam totiž pořádají protestní jízdu. Vadí jim, že pražský magistrát ani vláda neregulují službu Uber a další podobné přepravce. Jak velký protest na zítra taxikáři chystají?

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražští taxikáři blokují provoz na magistrále, kvůli cenám i 'nelegální konkurenci'

Pražští taxikáři blokují provoz na magistrále, kvůli cenám i 'nelegální konkurenci' | Zdroj: ČTK

Podle Sdružení českých taxikářů by se do pomalé jízdy měly zapojit stovky taxikářů. Pojedou asi patnáctikilometrovou rychlostí. Kudy přesně jejich trasa povede?

Brněnští taxikáři se přidají k pražskému protestu. Kvůli Uberu vyrazí na letiště v Tuřanech

Číst článek

„Evropskou, Plzeňskou, vlastně všemi příjezdovými trasami na letiště. Pojedem' směr letiště, tam se u Mariottu budeme otáčet a zase zpět na Lipskou a příjezdu na Evropskou se zase otočíme zpět k letišti,“ popsal Radiožurnálu David Bednář z výše zmíněného sdružení.

Tak dlouho, jak bude potřeba

Jak dlouho budou na zmíněné trase jezdit, není známo. Podle Bednáře se bude protestovat tak dlouho, dokud to bude potřeba. Samotní taxikáři počítají s tím, že brzy nastane dopravní kolaps. Na celou akci proto budou dohlížet desítky policistů.

Pražské letiště už vyzvalo cestující, aby si na cestu vyčlenili dostatek času a vyrazili s předstihem. Zároveň doporučuje, aby lidé využili spíš městskou hromadnou dopravu.

Možností je několik. Autobusová linka 100 vyráží ze Zličína, linka 119 zase od stanice metra A Nádraží Veleslavín a linka 191 začíná nabírat lidi na zastávce Na Knížecí. I tak se ale částečně autobusy můžou do zácpy dostat, protože se jejich trasa s trasou protestu částečně překrývá.

OTÁZKY A ODPOVĚDI: Co je to Uber

Číst článek

Pražské taxikáře podpoří i jejich brněnští kolegové. Tam ale pravděpodobně nenastanou tak velké komplikace jako v Praze. Brněnští taxikáři se sejdou v poledne v Bauerově ulici. A během dvou hodin postupně projedou jižní část Brna až k letišti v Tuřanech. Podle jejich prohlášení ale není cílem blokovat dopravu, ale jen vyjádřit podporu pražským taxikářům.

Pražská primátorka Adriana Krnáčová z hnutí ANO řekla, že žádné jednání s taxikáři zítra neočekává, a to proto, že od nich prý město nedostalo žádnou výzvu. Ve čtvrtek má pak jednat expertní skupina. Ta má připravit návrh možných řešení.

Anna Horáčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme