Američtí herci si při natáčení sci-fi filmu v Česku oblíbili slivovici, kulajdu a guláš

ČTK ČTK
15. 10. 2017 14:05
"Překvapilo mě, že máte takový alkoholický nápoj ze švestek, který léčí nachlazení. Cítím se úplně zdravá," pochvalovala si herečka Denise Richardsová. Bren Foster si zase zamiloval kulajdu z brdských lesních hub. Herci si českou gastronomii pochvalovali na tiskové konferenci k natáčení akčního sci-fi filmu Alpha Code v Praze a Brdech.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Shutterstock

Speciality české gastronomie zaujaly herce, kteří v těchto dnech natáčejí v Brdech a v Praze akční sci-fi film Alpha Code. Herečku Denise Richardsovou, známou hlavně jako partnerku Jamese Bonda z filmu Jeden svět nestačí, překvapily a nadchly léčivé účinky slivovice.

Herec Bren Foster zase v brdských lesích ochutnal prý nejlepší polévku na světě - kulajdu. Při čtvrteční tiskové konferenci na zámku ve Zbirohu herci nešetřili chválou na krásy Prahy ani na speciality, které zde okusili.

Foster: Kulajda je nejlepší polévka na světě

"Překvapilo mě, že máte takový alkoholický nápoj ze švestek, který léčí nachlazení. Cítím se úplně zdravá," řekla Richardsová. Foster zas nešetřil chválou nad polévkou plnou těch nejlepších hub nasbíraných v Brdech. "Dal jsem si první misku, druhou misku, třetí misku. Je to ta nejlepší polévka na světě," řekl.

Ani další členové štábu se netajili náklonností k českým specialitám. "Úplně nejvíc mi chutnají české knedlíky. Bramborové. Nikdy jich nemůžu mít dost," přiznal producent Phil Goldfine oceněný Oscarem za dokument The Lady in Number 6: Music Saved My Life (Dáma v čísle 6: Hudba mi zachránila život).

"Je těžké přijet sem a nemít guláš, ten je skvělý. Ta omáčka a hovězí maso," vzpomněl své oblíbené jídlo Randy Couture, jedna z hvězd filmové akční série Postradatelní a také několikanásobný zápasnický šampion.

I když o českém pivě dobře věděl, snaží se prý od něj držet dál. "Chci si udržet svou dívčí postavu," dodal se smíchem svalovec.

Video: Šéfkuchař Punčochář o českých restauracích

V Česku je deset restaurací na světové úrovni, odlišují se surovinami i personálem, tvrdí šéfkuchař Grand Cru Jan Punčochář. V dobrých restauracích podle něj nesmí být fluktuace personálu. | Video: Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy