16. října 2017 • 10:40

Voráček vs. nováček! Má už devět asistencí, takhle vyškolil mladíka

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvodní čtyři zápasy sezony odehráli hokejisté Philadelphie na ledě soupeřů a až na pátou bitvu se konečně usadili na domácím ledě. Nedočkavým příznivcům Flyers v sobotu předvedli luxusní show, Washington vypráskali 8:2 a třemi nahrávkami se na střeleckém představení podílel také Jakub Voráček. Vyčnívala ta, kde vymíchal zelenáče Madisona Boweyho v jeho prvním zápase kariéry a nahrál Waynu Simmondsovi na gól, který byl nakonec vítězný.



Uplynulá sezona nebyla Voráčkovou nejlepší. Dvacet branek a 61 bodů sice vypadá dobře, ale bilance - 24 nebyla moc slušivá. To vše během ročníku, ve kterém vstoupil v platnost nový hráčův kontrakt, který mu zaručuje luxusních 10 milionů dolarů za rok. Jenže špatné je zdá se pro letošek zapomenuto.

Voráček během úvodních pěti utkání nasbíral devět bodů (0+9), je čtvrtým nejproduktivnějším mužem ligy a zažívá bodově nejlepší start do sezony v kariéře. Na ledě se pohybuje hladce a s grácií, hokej ho baví a znovu mu klape souhra s kamarádem Claudem Girouxem.

Formu českého křídla odnesl naposledy Washington a s ním také mladičký, teprve dvaadvacetiletý talent Madison Bowey, který byl před zápasem povolán na pomoc z farmy a měl zaskočit za zraněného Matta Niskanena. Zkouška ohněm mu moc nevyšla, zápas zakončil s bilancí - 3 a Voráček ho vymíchal takovým způsobem, že mu dokonce při jeho motanici vypadla z ruky hokejka.

VIDEO: Voráček ukličkoval Boweyho

„Teď už to může být všechno jen lepší a já dnešek můžu hodit za hlavu," řekl pro monumentalsportsnetwork.com rodák z Winnipegu. „Mám za sebou první zápas v NHL, můžu být pyšný... Dál mě ale čeká spoustu práce, těším se, že se budu moci dál vyvíjet," řekl Bowey.

Bowey to skutečně neměl v zápase moc snadné. Bez Niskanena mají Capitals v obranných řadách rázem solidní průvan. Trojice John Carlson-Brooks Orpik-Dmitry Orlov byla doplněna Boweym, Christianem Djoosem a Aaronem Nessem, tedy v NHL naprosto neobroušenými zadáky.

„Bowes hrál první zápas, ten průběh a výsledek mě dost mrzí. Přál bych si zahrát lépe, aby se mohl i on na ledě cítit dobře," mrzelo zkušeného Carlsona.

Jeho tým měl problém hlavně s formací Girouxe s Voráčkem, ke kterým trenér Dave Hakstol letos přiřadil Seana Couturiera. Tihle tři si najednou začali velmi dobře rozumět a celkem už na startu ročníku posbírali 22 bodů. Novic v útoku díky barvě jejich vlasů už celý útok překřtil na formaci "zrzků".

Kanadské bodování NHL:
1. Bäckström (Washington) - 11 (3+8)
2. Kuzněcov (Washington) - 11 (0+11)
3. Ovečkin (Washington) - 10 (9+1)
4. Voráček (Philadelphia) - 9 (0+9)
5. Saad (Chicago) - 8 (6+2)

Kanonáda proti Ovečkinově partě přišla podle něj poté, co se všichni tři borci rozhodli více střílet. „Každý z nás rád nahrává, teď jsme si řekli, že bychom konečně měli v šancích víc střílet," řekl autor dvou branek pro Courier Post. Stejný počet přidal i Giroux.

Jedenadvacet vstřelených branek v tuto chvíli řadí Flyers na páté místo v lize. Příjemná změna po loňském ročníku, kde tým skončil až na dvacáté pozici. „Washington byl ale podle mě unavený, měli v nohou těžký zápas," připomněl Voráček utkání Capitals s New Jersey, které se hrálo jen 24 hodin předtím.

I tak je to solidní start, po Anaheimu či San Jose získali Flyers další skalp silného soupeře. A jejich hvězdy zase září.

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - Washington

Góly

Domácí: 07:18. Couturier, 18:58. Laughton, 23:15. Simmonds, 30:32. Giroux, 37:05. Filppula, 48:28. Laughton, 49:45. Couturier, 55:23. Giroux

Hosté: 09:25. J. Vrána, 30:45. Bäckström

Sestavy

Domácí: Elliott (Neuvirth) – Provorov, MacDonald, Gostisbehere, Hägg, Manning, Gudas – Giroux, Couturier, Voráček – Weal, Filppula, Simmonds – Weise, Patrick, Konecny – Leier, Laughton, M. Raffl.

Hosté: Grubauer (Holtby) – Orlov, Carlson, Orpik, Ness, Djoos, Bowey – Ovečkin, Kuzněcov, J. Vrána – Burakovsky, Bäckström, Oshie – Connolly, Eller, T. Wilson – Chiasson, Beagle, Smith-Pelly.

Rozhodčí

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud