Voľby do VÚC: Danko prispel konkurenčnému Greššovi 5000 eur
16.10.2017 15:13
akt. 05.02.2019 01:36

Voľby do VÚC: Danko prispel konkurenčnému Greššovi 5000 eur

Uložiť článok
Predstavitelia vládnej koalície tvrdia, že najsilnejším kandidátom v kraji je Milan Belica, ktorý kandiduje s podporou Smeru, Mostu a SNS. Opozícia zasa vyzvala koalíciu, aby pred voľbami podporila Jána Grešša. Kto má aké šance, by mohol ukázať prieskum.

Kampaň na voľby do VÚC v Nitrianskom kraji pokračuje. Líder SNS a predseda parlamentu Andrej Danko dodržal svoj sľub a kandidátovi opozície na nitrianskeho župana Jánovi Greššovi vložil na transparentný účet 5000 eur.

Greššo ešte minulý týždeň v rozhovore pre Aktuality.sk povedal , že nemá peniaze na prieskum, ktorý by ukázal, aké sú jeho šance v boji o kreslo župana. Danka, ktorý ho už viackrát vyzval, aby sa vzdal kandidatúry, preto požiadal, aby mu tento prieskum zaplatil on.

„Ak je tu taký veľký verejný záujem, a najmä zo strana pána Danka, ktorý mi už dvakrát odporučil, aby som sa vzdal, nech dá urobiť ten prieskum. Veľmi rád to prijmem. A keď ten prieskum bude dôveryhodný a ukáže, že naozaj nemá význam, aby som vrážal peniaze do kampane a že to naozaj ohrozí situáciu v kraji, tak sa vzdám,“ povedal Greššo.

Predstavitelia vládnej koalície tvrdia, že najsilnejším kandidátom v kraji je Milan Belica, ktorý kandiduje s podporou Smeru, Mostu a SNS.

Podľa podpredsedu Smeru Mareka Maďariča to dokazuje ich interný prieskum. V kraji kandiduje aj podpredseda ĽSNS Milan Uhrík.

Mnohí sa obávajú , že v jednokolových voľbách môže prekvapiť a poraziť svojich súperov, ako sa to pred štyrmi rokmi podarilo Marianovi Kotlebovi v Banskobystrickom kraji.

Opozícia zasa vyzvala koalíciu, aby pred voľbami podporila Grešša.

Greššo má dve podmienky

Greššo teraz pre Aktuality.sk povedal, že prieskum nechá spraviť pravdepodobne v agentúre Polis. Kandidatúry sa vzdá, ak budú splnené dve podmienky.

Tou prvou je, aby bol rozdiel medzi ním a Belicom v prieskume priepastný. V opačnom prípade kandidovať bude.

Druhou podmienkou je, aby sa ukázalo, že Uhrík predstavuje reálnu hrozbu. Ak v prieskume dosiahne Uhrík nízke čísla, nebude mať podľa Grešša zmysel, aby sa vzdával.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.