Současné Sandero využívá platformu B0, která je odvozená z techniky staré generace Renaultu Clio. Podle informací německého magazínu Auto Bild by však chystaný nástupce mohl dostat zcela novou platformu CMF-B, pocházející od aliance Renault-Nissan.

Tento základ se pochopitelně dále předpokládá i u nástupce modelu Logan. U Sandera by přitom mohl zajistit trochu větší rozměry než doposud.

McLaren F1.
Nejzachovalejší McLaren F1 je na prodej, nebyl ani registrován. Tipnete si cenu?

Pod kapotou se očekává současný litrový tříválec o výkonu 75 koní (55 kW), dále lehce vyladěný 0,9litrový přeplňovaný tříválec o síle 95 koní (70 kW), ale také naftový čtyřválec o objemu 1,5 litru a výkonu 95 koní (70 kW).

Po vzoru současné generace má Dacia pokračovat i v prodeji verze Stepway se zvýšeným podvozkem, ochrannými plasty a další „terénní“ výbavou. O pohonu všech kol se ovšem neuvažuje, jelikož by tímto Sandero určitě konkurovalo SUV Duster.  

Hyundai Kona.
Hyundai Kona vjíždí na český trh. Podívejte se, kolik stojí

Auto Bild rovněž vypustil video ukazující neoficiální ilustrace možné podoby nového Sandera. Novinka se podle německého magazínu inspiruje prvky nového Dusteru s mnohem užší mřížkou chladiče i světlomety, ale přitom nabídne první pohled celkově širší postoj.

Premiéra nového Sandera se očekává někdy v polovině roku 2019. Cena se odhaduje na přibližně 180 tisíc korun, současnou generaci lze u nás sehnat od 174 900 korun.

Zdroj: Youtube
Dacia Logan.
Toto jsou nejlevnější auta v Česku. Žebříčku vládnou Dacie