Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Strýcová oznámila odchod trenéra Krupy. Bude novým koučem Karolíny Plíškové

Novým trenérem nedávné světové jedničky Karolíny Plíškové bude dosavadní trenér Barbory Strýcové Tomáš Krupa. Strýcová to oznámila po vítězství na turnaji v Linci. Z rozhodnutí svého trenéra i jednání Plíškové a jejího manažera a partnera Hrdličky je zklamaná.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Říká se, že (Krupa) má jít ke Karolíně. To se neříká, to tak je. To je daná věc, která bude. Ví se to dlouho a je to po US Open daná věc. Ona si ho vyžádala, tak ho má," řekla jednatřicetiletá Strýcová.

Strýcová profesně Krupu chápe, ale velmi se jí dotkl způsob, jakým se dozvěděla, že ji trenér opustí. "Vím, že to je se mnou těžké, jsem emotivní člověk, ale zasloužím si ukončení spolupráce líp. To mě ranilo a bude dlouho mrzet."

Přesně si pamatuje středu po posledním grandslamu sezony. Volala jí Plíšková a řekla, že se s ní chce sejít. "Že se rozešla s (trenérem) Davidem Kotyzou a že mi chce něco říct. Že chce mého trenéra a manažer mu jel dát nabídku," řekla Strýcová. Vyplašená psala Krupovi, co se děje, a ten za dvě hodiny zavolal. V telefonu uslyšela, že je konec a byla z toho dost rozladěná. "Nejsem Tomášovo Krupovo majetek a on není můj, ale to jednání a komunikaci jsem si nezasloužila. Zvrátit se to nedalo, protože to bylo pojato, že to je daná věc. A za mými zády."

Bývalému kouči Tomáše Berdycha Krupovi zazlívá, že jí nedokázal říct do očí, jak se situace má. "Kdyby si se mnou sedl a řekl, že má takovou a makovou nabídku, dostane bambilion, chce to udělat, že to je výzva, tak neřeknu ani ťuk, ale budu smutná. Takhle jsem z toho byla v prčicích, v prdeli...," pronesla.

Je nám líto, video expirovalo.
Kouč Krupa zběhl ke Karolíně Plíškové

Naštvaná je na Krupu i na Plíškovou s jejím manažerem Michalem Hrdličkou. "Největší roli a rozhodnutí udělal trenér, který mě zklamal. A Karolína s panem Hrdličkou, to je Karolína s panem Hrdličkou," konstatovala jen Strýcová.

Hrdlička v reakci uvedl, že jednání proběhla z jejich strany korektně. "Tomáše jsme oslovili, na příští sezonu neměl žádný závazek. Karolína o tom Báru informovala z očí do očí. To je podle mě korektní jednání. Karolína se připravuje na vrchol sezony v Singapuru a nic jiného není téma," napsal ze Singapuru Hrdlička. Více se prý k situaci vyjádří až po skončení sezony.

Dusila to v sobě a pomohlo to

Plzeňská rodačka je velmi emotivní a musela se hodně krotit, aby nezpůsobila kolem sebe velký humbuk. "Nechtěla jsem ubližovat sobě a svému tenisu v Asii. Kdybych ventilovala agresi ven, tak to bude škodit akorát mně. Dusila jsem to v sobě a z téhle situace jsem vyšla v některých věcech silnější."

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Do Asie i na turnaj v Linci odjela ještě s Krupou a paradoxně hrála svůj nejlepší tenis v sezoně. Od US Open měla bilanci 11:3 a v Linci slavila titul. "Asi mi to pomohlo a ukázalo i spoustu jiných věcí, které můžu dokázat i bez trenérů," řekla a dodala: "Našla jsem sílu, o které jsem možná ani nevěděla, že ji v sobě mám. Hrála jsem sama za sebe, ne za trenéra. Bavilo mě to, byly to moje prohry a výhry. Našla si svoji cestu a trenér tam ani nemusel být. Ale celkem pozdě jsem to našla."

S Krupou spolupracovala skoro tři sezony a poslední dvě hrála svůj nejlepší tenis. Po profesní stránce proto Krupu uznává. "Je to jeden z nejlepších trenérů u nás. Pomohl mi k disciplíně, k profesionalitě a ukázal, jak správně trénovat, aby se můj tenis ještě posunul. Jako trenéra ho respektuju," podotkla Strýcová.

Nového kouče ještě hledat nestihla, ale chtěla by znovu českého. "Trenérů není moc a nejsou na každém rohu. Něco mám v hlavě, ale teď mám čas vydechnout a pak udělám rozhodnutí," řekla tenistka, jež má stále šanci na poslední chvíli proniknout na turnaj Elite Trophy do čínské Ču-chaje. V opačném případě se těší na dovolenou v Dubaji.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články