Podle veřejně přístupných údajů činí Rychtářův dluh 345 802 korun. V insolvenčním rejstříku se informace o jeho bankrotu objevily v pátek. Už dnes přitom měla proběhnout elektronická dražba na jeho podíl pěti čtyřiadvacetin na vile Helenka (v níž žil se svou exmanželkou Darinou) v hodnotě 1,2 milionu korun. Právě urychlené vyhlášení bankrotu mělo dražbu zastavit. „Nechci se k tomu vyjadřovat,“ prohlásil k tomu včera Rychtář.

Jenže dnes ráno mu soud insolvenci a osobní bankrot zamítl! Shledal totiž, že je pouze účelový, a dražbu potvrdil – pouze ji posunul na dnešní, tedy úterní odpoledne.

Video
Video se připravuje ...

Tajný plán Bartošové: Před smrtí plánovala těhotenství! David Turek, Jan Jedlička

Oddlužení splátkovým kalendářem je způsob, jak se zbavit dluhů, které dotyčný nemůže splácet. „Oddlužení (tzv. osobní bankrot) je způsob řešení úpadku. Má umožnit dlužníkovi nový start a motivovat ho k aktivnímu zapojení se do umořování svého dluhu,“ vysvětluje JUDr. Martin Šváb. Aby bylo insolvenční řízení schváleno, musí mít dotyčný práci a musí být schopen do pěti let splatit alespoň třicet procent dlužné částky. Podle webu Peníze.cz si musí celou dobu osobního bankrotu vystačit s takzvaným nezabavitelným minimem. A ten je v případě Rychtáře z jeho příjmu 10 000 korun stanovený na 1569,50 Kč. Jeho splátky totiž mají činit 8 430,50 Kč.

Video
Video se připravuje ...

Rok od sebevraždy Bartošové: Rychtář se zhroutil před kamerou Blesku! David Turek, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
45 fotografií