18. října 2017 • 12:40

Nejtěžší zkouška, hlásí Slavia před Villarrealem. Chytat by měl Laštůvka

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Slavie čeká ve čtvrtečním třetím utkání základní skupiny Evropské ligy ostrý test. Svěřenci Jaroslava Šilhavého se od 21:05 v přímém souboji o první místo představí na půdě favorita z Villarrealu, ale před odletem do Španělska zůstali při zemi. „Vyhrát by bylo ideální, ale každý bod bude mít cenu,“ řekl obránce Jakub Jugas. Sešívaní se však shodli, že je čeká nejtěžší protivník, na kterého současný tým v Evropě narazil.



„Kdo viděl Villarreal někdy hrát, tak ví, že hrajou náročný fotbal, běhavý a kombinační,“ uvědomuje si univerzál Jan Sýkora. I on počítá s tím, že jeho tým čeká běhání bez míče. „Když nám do dvacáté minuty nepůjčí balon, tak je to těžký, ale když začneme jako v Kazachstánu, může to být dobrý.“

Na porovnání s osmým týmem španělské La Ligy se těší i trenér Jaroslav Šilhavý . „Jsem na tu konfrontaci samozřejmě zvědavý, ale za poslední dobu jsme hráli X zápasů se silnými evropskými soupeři, ať už v přípravě, nebo v pohárech. V přípravě jsme se potkali třeba s Nice nebo jinými týmy, kde se to protočilo. Villarreal beru asi jako nejtěžšího soupeře.“

Cíl Slavie je jediný. Ráda by dokázala to, co se nepodařilo Spartě ani Plzni a ve Španělsku zvítězila, ale s pokorou by ocenila i bod. „Villarreal je favorit skupiny, který má blízko k tomu, aby ji vyhrál. Má na to velikou kvalitu. Budeme se snažit jim život znepříjemnit. Kdyby se nám povedl třeba bodík, tak bychom byli určitě rádi,“ přiznal trenér Šilhavý.

Zkušený trenér už proti španělskému celku slavil úspěch. V sezoně 2013/2014 dokázal s Libercem v základní skupině Evropské ligy dvakrát remizovat 1:1 se Sevillou. „Bylo by to příjemné zopakovat, ale uvidíme, co nám napoví zítřejší zápas,“ usmíval se v odletové hale 55letý kouč.

Slavii se navíc vstup do Evropské ligy vydařil a do Španělska odcestovala se čtyřmi body po dvou zápasech. „V Evropě se nám dva zápasy podařily. I když víme, že před námi stojí těžký soupeř, máme tam nejvyšší úmysly,“ ujišťuje Sýkora po remíze v Astaně a vítězství nad Maccabi Tel-Aviv.

Třiadvacetiletý člen širšího reprezentačního kádru navíc tuší, že zápasy s Villarrealem o postupu ze skupiny rozhodovat nebudou. „Zápas na Villarrealu rozhodující podle mě úplně nebude. Klíčový bude domácí zápas s Astanou a v Tel Avivu, ty zápas s Villarrealem nám mohou pomoct, ale pro vývoj ve skupině zásadní nebudou.“

Villarreal bude zatím největší zkouška. Když nám nepůjčí balon, bude to těžký, tuší Sýkora
Video se připravuje ...

Dobrý start oceňuje i Jakub Jugas, ale zůstává opatrný. „Pro hlavu je to určitě lepší, ale jsou to jenom čtyři body, máme před sebou čtyři zápasy a nemusí to nic znamenat.“ Zranění nepustí do zápasu Dušana Šventa, Michaela Ngadeua a Murise Mešanoviče.

Otazník navíc visel nad brankářem Janem Laštůvkou, který však s týmem odletěl. „Laštůvka trénuje. Byl připravený i v Karviné, ale nechtěli jsme riskovat. Pocitově to necítil úplně stoprocentní, tak byl připravený na lavičce. Věřím, že zítra bude připravený k zápasu,“ uvedl před novináři Šilhavý.

Vítězství jeho týmu by se rovnalo velkému překvapení. Pro Slavii by navíc bylo prvním venkovním triumfem v evropských pohárech od srpna 2007, kdy sešívaní zvítězili na hřišti Ajaxu 1:0 a nakročili za postupem do Ligy mistrů.

Góly

Domácí: 41. Trigueros, 44. Bacca

Hosté: 18. Necid, 30. Danny

Sestavy

Domácí: Barbosa – Antonio Rukavina, Bonera, V. Ruiz, J. Costa (C) – Trigueros, Guerra, Fornals (77. Castillejo), R. Soriano (46. Čeryšev) – Bacca, Ünal (60. Bakambu).

Hosté: Laštůvka – Frydrych, Jugas, Deli (46. Bořil), Sobol – Souček, Hromada – Sýkora (84. Stoch), Danny (C), Zmrhal (69. Van Buren) – Necid.

Náhradníci

Domácí: Cantero, Gaspar, González, Čeryšev, Castillejo, Hernández, Bakambu

Hosté: Kovář, Bořil, Hušbauer, Rotaň, Stoch, Van Buren, Škoda

Karty

Domácí: R. Soriano, Guerra, J. Costa

Hosté: Bořil

Rozhodčí

Moen – Haglund, Lundberg (NOR)

Stadion

Estadio de la Cerámica, Villarreal


Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Villarreal 6 3 2 1 10:6 11
2. Astana 6 3 1 2 10:7 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:6 8
4. M. Tel-Aviv 6 1 1 4 1:8 4

Daleké cesty po Evropě: Slavia nalétá z českých klubů nejvíc
Video se připravuje ...

Plzeň míří do Švýcarska. V euforii nejsme, chceme ale tři body, shodují se Hořava se Zemanem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud