Ze sexuálního obtěžování spoluzakladatele společnosti Miramax Boba Weinsteina obvinila bývalá výkonná producentka seriálu The Mist Amanda Segelová. Vše prý začalo v roce 2016 a trvalo to několik měsíců. Mladší Weinstein vzal Segelovou na večeři, a zatímco ona to brala jako pracovní schůzku, Bob jí dělal nepříjemné návrhy.

Zajímal ho i její věk, jelikož nechtěl chodit s někým mladším, než je jeho vlastní dcera. Amandu pak několikrát zval k sobě domů či na hotel. To se Segelové nelíbilo a vše oznámila svému právníkovi.

Ten následně informoval šéfy seriálu s tím, že Amanda skončí, pokud ji Weinstein nepřestane okamžitě obtěžovat.

„NE by mělo stačit. Když s někým odmítnete jít na schůzku, měl by se stáhnout. Bob mi pořád říkal, že chce kamarádit. On ale nechtěl být jen kamarád. Chtěl víc než to. Věřím, že ‚ne‘ bude odteď stačit,“ řekla magazínu Variety Segelová.

Právník Boba Weinsteina její tvrzení odmítá. „Bob Weinstein byl na večeři s paní Segelovou v Los Angeles v červnu 2016. Odmítá tvrzení, že by se choval nevhodně na večeři nebo po ní. Je nešťastné, že někdo něco takového vůbec tvrdí,“ stojí v prohlášení.

Obvinění proti Bobovi se objevila pouhé dva týdny po skandálu jeho bratra Harveyho, kterého za nevhodné sexuální návrhy a znásilnění obvinilo mnoho žen, včetně hereček Angeliny Jolie, Gwyneth Paltrow, Rose McGowanové a dalších.

Fotogalerie
9 fotografií