Předposlední díl podniku Grand Prix startuje v Brně v pátek, potrvá do neděle a Šebková se na něm rozloučí se svojí úspěšnou kariérou, v níž získala mimo jiné i dva tituly na republikovém mistrovství. „Myslím si, že emoce mě určitě přepadnou, s tím tak nějak počítám. Ničeho nelituji, jsem ráda, že jsem se na gymnastiku dala. Mám velké množství zážitků, viděla jsem spoustu míst a nabrala hodně zkušeností,“ povídá dvaadvacetiletá gymnastka.

K jejímu rozhodnutí přispělo i zranění, kvůli kterému vynechala mistrovství Evropy i světový šampionát. „Zranila jsem se na světovém poháru v Sofii. Vyhodila jsem si koleno, bylo to dva týdny před Evropou. Léčila jsem se asi dva měsíce. Skončila bych však, i kdybych se nezranila,“ přiznává Šebková.

Na snímku Assis, Wilczeková a Imoudu.
Volejbalistky stmelila výhra v Liberci i laser game. Teď chtějí body s Přerovem

Rozhodnutí tak v ní zrálo delší dobu. „Tělo už vydává signály, že není schopné zvládnout velkou dřinu, která za tím vším stojí. Navíc nejsem nadále ochotná tenhle dril podstupovat. Také cítím, že mi úplně nevyhovují nová pravidla. Je čas odejít i s nějakou důstojností a ctí,“ povídá česká reprezentantka ze Sportovního klubu Tart Moravská Slavia Brno.

Poslední závod, navíc před domácím publikem, si tak chce především užít. „Snad klapne finále, ale chci být hlavně spokojená sama se sebou. Doufám, že štafetu postupně převezme moje sestra a jméno Šebková v uvozovkách nevymře,“ dodává s úsměvem Šebková.

Grand Prix Brno 
Pátek
14.00–20.00: Tart Cup juniorky 

Sobota
14.00–17.30: kvalifikace Grand Prix Brno seniorky 

Neděle
10.30–12.00: finále Tart Cup juniorky
13.30–15.30: finále Grand Prix seniorky
15.45: Gala show

PATRIK EL-TALABÁNI