Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Bakambu skolil Spartu i Plzeň. Slavia však má na kanonýra Villarrealu plán

Na české kluby to umí. Dvakrát nastoupil v dresu Villarrealu proti Spartě a jednou proti Plzni a pokaždé Cédric Bakambu vstřelil minimálně jednu branku. Kanonýr Villarrealu tentokrát v rámci Evropské ligy prověří Slavii, která se na konžského reprezentanta připravovala. I díky tomu Pražané věří, že ho dokážou ubránit. Přímý přenos utkání Villarreal – Slavia sledujte na ČT sport nebo na ctsport.cz od 20:30.

Cédric Bakambu
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Bakambu je i letos největší ofenzivní silou "Žluté ponorky". Ve španělské lize je druhým nejlepším střelcem a posledních šest branek Villarrealu zaznamenal právě on. Obranu Slavie tak čeká v zápase velká prověrka schopností.

"Myslím, že v Evropské lize jsou silní útočníci všichni, když to srovnám. Ale teď aktuálně to bude asi nejsilnější útočník, na kterého narazíme," řekl slávistický stoper Jakub Jugas.

Bakambu prožívá skvělé období. Šestadvacetiletý útočník sám pěti brankami zařídil výhry Villarrealu 2:1 v Gironě a 3:0 nad Eibarem a trefil se i za reprezentaci proti Libyi. Se sedmi góly se o druhé místo v tabulce kanonýrů dělí se Simonem Zazou. Před nimi je jen hvězdný Lionel Messi.

"Jestli se na něj těšíme? To se uvidí až po zápase," usmál se Jugas. "Ta jeho bilance je neskutečná. Nevím, co od toho čekat. Na videu jsme ho viděli, je to silný, fakt rychlý útočník s náběhem za obranu. Určitě nás dostatečně prověří. Musíme se o něj postarat," uvedl Jugas.

"Bakambu teď zužitkovává útočné snažení Villarrealu. Má velkou formu, s ním si musíme poradit. Ale nejen s ním, celý tým hraje velice dobře," upozornil trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

O Bakambuově výjimečnosti se v předminulé sezoně Evropské ligy přesvědčily i dva české kluby. Mládežnický reprezentant Francie, který začal hrát za Kongo teprve předloni, nastoupil v jednom utkání proti Plzni a ve dvou proti Spartě a ve všech třech případech skóroval. Ve čtvrtfinále proti letenskému soupeři dal čtyři ze šesti gólů "Žluté ponorky" - doma sám obstaral výhru 2:1 a v Praze si připsal dva přesné zásahy při triumfu 4:2.

"Musíme ho důsledně a velmi poctivě bránit. Hlavně to není jen o něm, ale i o tom, jak dostává balony. Takže se musíme snažit, aby je nedostával. Myslím, že se o něj podělíme navzájem," prohlásil Jugas.

"Koukali jsme na něj na videu. Je to silný a rychlý hráč. Jeden z nejlepších v tom týmu. Ale myslím, že naši obránci si s ním dokážou poradit," doplnil na adresu rodáka z Francie záložník Jan Sýkora.

Zápas českých zástupců v EL rozebíral i nový díl Fotbal fokus podcastu:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články