Babiš o Topolánkově kandidatuře: Nejzkorumpovanější premiér v historii Česka, nemůžu tomu uvěřit

Expremiér a bývalý předseda ODS Mirek Topolánek v neděli odpoledne oznámil, že hodlá kandidovat na prezidenta. Jeho krok následně zkritizoval šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Ten Topolánka označil za nejzkorumpovanějšího premiéra v historii Česka. V pondělí o tom informoval deník Právo.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrej Babiš (ANO) a Mirek Topolánek

Andrej Babiš (ANO) a Mirek Topolánek | Foto: Český rozhlas/Reuters/koláž | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Nemůžu tomu uvěřit, že nejzkorumpovanější premiér od samostatného státu se uchází o funkci prezidenta,“ napsal deníku Právo Andrej Babiš v SMS zprávě. „To si skutečně vyžaduje obrovskou dávku arogance a sebestřednosti. ODS konečně našla svého kandidáta, který symbolizuje její korupční historii,“ pokračoval.

„V úterý jsem se, možná emotivně, protože rozumem bych to nikdy neudělal, rozhodl, že budu kandidovat na prezidenta a začal jsem shánět podpisy. To rozhodnutí u mě osobně dávno padlo,“ citoval v neděli Blesk.cz někdejšího předsedu vlády.

Kandidovat se prý Topolánek rozhodl kvůli spojenectví Zemana s Babišem a vývoji situace po sněmovních volbách.

Dostatek podpisů

Mirek Topolánek v neděli uvedl, že chce podpisy pro svou nominaci sehnat od pěti senátorských klubů, nejen od ODS. Nechce přitom kandidovat za nějakou stranu nebo hnutí a odmítá i podporu.

V pondělí dopoledne senátor Tomáš Grulich z ODS serveru Aktuálně.cz řekl, že Topolánkovu nominační listinu podepsal jako poslední, tedy desátý. Podle těchto informací tak bývalý šéf ODS podmínku pro prezidentskou kandidaturu splnil.

dbr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme