Po 60 letech bez mistrovství světa. Fotbalisté Itálie si na světovém šampionátu v Rusku nezahrají

Fotbalisté Itálie budou po 60 letech chybět na mistrovství světa, když nezvládli barážové utkání se Švédskem. Nejdříve prohráli na hřišti soupeře 0:1 a doma jen remizovali 0:0. Naopak švédský výběr se na šampionátu objeví znovu po 12 letech.

Milán (Aktualizováno: 23:31 13. 11. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barážové utkání mezi Švédském a Itálií

Barážové utkání mezi Švédském a Itálií | Zdroj: Reuters

Světový šampionát, který v příštím roce bude pořádat Rusko, se odehraje poprvé bez italské účasti od roku 1958. Švédský výběr se naopak podívá na mistrovství světa po 12 letech, kdy se naposledy účastnil toho v Německu.

Švédské oslavy po postup na MS 2018 v Rusku | Zdroj: Reuters

V zápase hraném na milánském San Siru měli jasnou převahu domácí, když ovládli všechny stastiky. Míč na kopačkách třičtvrtě zápasu drželi právě oni, ale míč za záda švédského brankáře nedostali.

Největší hvězda domácích a italská ikona brankář Gianluigi Buffon následně potvrdil, že se jednalo o jeho poslední reprezentační start.

Hostům ze Švédska tak stačil k postupu jediný gól, který vstřelil při domácím utkání Erik Johansson.

Severský tým je přeposledním postupujícím na šampionát. O tom posledním rozhodne odvetný souboj baráže mezi Irskem a Dánskem. Ten se odehraje v úterý večer.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme