Calgary s Jágrem a Frolíkem utrpělo debakl, Pavelec střídal v bráně Lundqvista

Kanadský celek, v jehož dresu se představil i Jaromír Jágr s Michaelem Frolíkem, prohrál vysoko s Detroitem Red Wings 2:8. Brankář Ondřej Pavelec v barvách New York Rangers střídal v 47. minutě Henryho Lundqvista, ani tak ale nezabránil porážce od Chicaga Blackhawks 3:6.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas mezi Calgary a Detroitem

Zápas mezi Calgary a Detroitem | Zdroj: Reuters

Calgary, které zvítězilo v pěti z šesti předchozích utkání, nastoupilo na ledě soupeře poprvé od 25. října a čeká je dvanáctidenní venkovní šňůra, nejdelší jakou v sezoně mají. Během ní se kanadský klub střetne s šesti týmy a Frolík si před startem série pochvaloval, že jde o příjemnou změnu a nabourání stereotypu, které vítá.

Calgary už po první třetině prohrávalo 1:4 a nedařila se mu ani hra v oslabení, v nichž inkasovalo polovinu ze všech branek. K hlavním strůjcům výhry Detroitu patřili se shodnou bilancí dvou gólů a asistence Andreas Athanasiou a Anthony Mantha.

V sestavě vítězů scházel kvůli potížím s třísly Martin Frk a Petr Mrázek, který chytal před pár dny jejich vzájemný zápas v Calgary, zůstal mezi náhradníky.

Naopak Pavelec se dostal nečekaně do hry, když Lundqvist inkasoval čtyřikrát v rozmezí 40. až 46. minuty a Chicago tím otočilo stav z 0:1 na 4:1. Rangers poté dvěma zásahy utkání zdramatizovali, ale více jim nepovolil hrdina zápasu Anisimov.

Ruský útočník zkompletoval hattrick v 57. minutě, když zblízka usměrnil nechytatelně přihrávku Nicka Schmaltze za záda Pavelce. Šestý gól přidali domácí při hře bez brankáře a Rangers přišli o sérii šesti výher.

Výsledky zápasu NHL

Detroit - Calgary 8:2, Chicago - NY Rangers 6:3 a Anaheim - Boston 4:2

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme