Hlavní obsah

Plzeň urvala výhru a stále vede. Slaví také Sparta, Litvínov už není poslední

Praha
Aktualizováno

Kompletní program měla na pořadu 22. kolo Tipsport extraligy. Plzeň si po výhře 2:1 veze tři body z Jihlavy a zůstává první. Zvítězil i druhý Třinec, který uspěl ve Zlíně 3:1. Naopak na vlastním ledě zaváhalo Brno, jež prohrálo s Vítkovicemi 1:3. Severočeské derby mezi Chomutovem a Litvínovem ovládli po výsledku 3:1 hosté. Pardubice rozstřílely Liberec 5:1. Hradec Králové udolal Mladou Boleslav 2:1 po samostatných nájezdech. Sparta zdolala Olomouc 3:2 taktéž po samostatných nájezdech.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost hráčů Plzně z gólu.

Článek
Fotogalerie

V severočeském derby mezi Chomutovem a Litvínovem uspěla Verva. Díky brankám Jánského, Nejezchleba a Gerháta si veze z ledu svého velkého rivala tři body a odrazila se ze dna ligové tabulky.

Třinci stále chybí několik hráčů základní sestavy, a proto dostávají prostor mladíci. Dva z nich jednadvacetiletý Vít Christov a dvacetiletý Michal Kovařčík svými trefami nasměrovali Oceláře k vítězství nad Zlínem. Pro oba hráče to byl první zásah v extralize.

Vítkovice prokázaly, že se jim jako hostujícímu celku velmi daří. Výhra v Brně byla už jejich šestá, žádný jiný tým jich nemá víc. Ostravský tým zvítězil počtvrté z posledních pěti zápasů. Naopak Brno před svými fanoušky padlo podruhé v řadě.

Trápení hráčů Liberce na venkovním ledě pokračuje. Severočeši prohráli už podeváté z dvanácti duelů. Pardubicím zařídila vítězství první formace, která ve složení Rolinek, Marosz, Sýkora vstřelila tři z pěti branek.

Lídr extraligy z Plzně se veze na vítězné vlně. Indiáni už bez Dominika Kubalíka popáté za sebou zvítězili a dál vévodí extralize. Západočechům k úspěchu v Jihlavě stačily dva góly, o které se postarali Indrák se Stachem. Snížení z hole Semana přišlo příliš pozdě, a Dukla se propadla na poslední příčku.

Dopoledne byl od hokejistů Mladé Boleslavi odvolán trenér Patrik Augusta, takže do střetnutí s Hradcem Králové vedl Bruslařský klub tandem Viktor Ujčík-Boris Žabka. Nicméně Středočeši duel prohráli v samostatných nájezdech, i když 49 minut v utkání vedli.

Sparta na poslední chvíli zažehnala další výsledkovou blamáž. Proti Olomouci vedla o dva góly, ale Hanáci srovnali. O vítězství Pražané rozhodli až v samostatných nájezdech, které proměnily Jarůšek, Říčka i Kudrna a zvítězili po šesti porážkách v řadě.

Tipsport extraliga - 22.kolo
Chomutov - Litvínov 1:3
Branky: 56. Skokan - 13. Jánský, 51. Nejezchleb, 60. Gerhát
Zlín - Třinec 1:3
Branky: 44. Fořt - 9. Linhart, 18. Christov, 49. M. Kovařčík
Brno - Vítkovice 1:3
Branky: 8. Mallet - 22. Sloboda, 32. Kurovský, 59. Szturc
Pardubice - Liberec 5:1
Branky: 11. Marosz, 20. Sýkora, 21. Rolinek, 54. Treille, 59. Beran - 23. Jelínek
Mladá Boleslav - Hradec Králové 1:2 po sam. náj.
Branky: 3. Pacovský - 52. Červený, rozh. náj. Koukal
Jihlava - Plzeň 1:2
Branky: 59. Seman - 18. Indrák, 55. Stach
Sparta - Olomouc 3:2 po sam. náj
Branky: 7. Vrána, 26. Reichenberg, rozh. náj. Jarůšek - 29. Skladaný, 53. Houdek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.