Pětistovka je opravdu o každém kroku, říká po závodě rychlobruslařka Karolína Erbanová

Rychlobruslařka Karolína Erbanová znovu potvrdila, že se s ní musí na sprinterských tratích počítat. Na Světovém poháru v norském Stavangeru nejprve dojela v první jízdě pětisetmetrové trati pátá a o hodinu později obsadila na kilometru šestou příčku.

Stavanger / Norsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Erbanová

Karolína Erbanová | Zdroj: Reuters

Na kilometrové trati jste měla jen o dvě setiny sekundy jiný čas než v Heerenveenu, teď je z toho o dvě místa lepší umístění. Spokojenost s výkonem na kilometru?

Přehrát

00:00 / 00:00

S Karolínou Erbanovou mluvil přímo po závodě reportér Radiožurnálu Petr Kadeřábek

Já musím říct, že jo. Cíl je zatím jezdit kilometr vyrovnaně. Je to delší trať a v minulosti mi dost často docházely síly ve druhém kole. Bylo už na první pohled vidět, že to bylo v křeči. Na to jsem chtěla víc zaměřit letošní přípravu, aby kilometr byl vyrovnaný.

Potvrdila jste jasně příslušnost i v olympijské sezóně ke světové špičce. Šestá na kilometru a navíc po první jízdě na pětistovce pátá. Tam ztrácíte na medaile pouze šest setin sekundy. Když se vrátím k pětistovce, přišlo mi, jako byste v té úvodní rovince zaškobrtla.

Měla jsem tam docela velkou chybu. Já jsem byla dost rychle od čáry. Trochu jsem se do toho nedokázala srovnat v té druhé půlce, kdy je potřeba, aby člověk z běhu začal bruslit. Tam jsem měla jeden krok jako hodně velké zaváhání. Že je to stabilní, to jsem nemohla říct o těch minulých sezonách, kdy první světové poháry byly taková loterie.

Karolína Erbanová dojela v Norsku na trati 500 metrů pátá v nejlepším čase sezony

Číst článek

Japonka Nao Kodairaová je trochu jinde než zbytek světa, ale je tu šest, osm závodnic, které bojují o medaile. Jak to bude vypadat v sobotním závodě, když se vyvarujete toho zaškobrtnutí?

Pro mě jako pro každého závodníka je to nový den. Pětistovka je opravdu o každém kroku, jak jste dneska viděli. Je to hodně vyrovnané, což jsme v minulých letech neměli. Už to začíná být jako v chlapech, je to opravdu o setinkách. Zítra je nový závod, takže se výsledková listina může promíchat úplně celá.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme