Detroit porazil s Mrázkem na střídačce Buffalo, Pavelec přihlížel prohře Rangers

Bez české účasti na ledě se odehrály v noci z pátku na sobotu dva duely hokejové NHL. Brankáři Petr Mrázek a Ondřej Pavelec pouze ze střídačky sledovali výkony svých týmů. Zatímco Detroit v domácím prostředí porazil Buffalo, Rangers nestačili venku na Columbus.

Detroit Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Buffala Robin Lehner se připravuje na zákrok proti Manthovi.

Brankář Buffala Robin Lehner se připravuje na zákrok proti Manthovi. | Foto: Raj Mehta | Zdroj: Reuters

V Detroitu letos boj o pozici jedničky neprobíhá. Trenér Blashill věří více Američanu Jimmymu Howardovi. Z dvaceti odehraných duelů chytal čtrnáctkrát. Mrázek byl naposledy v akci před osmi dny na ledě Calgary, kde ale Red Wings prohráli 3:6.

Tentokráte si v domácím prostředí poradili s Buffalem 3:1 a připsali si tak druhé vítězství v řadě. Detroitu se v nové aréně poslední dobou daří, když zde vyhrál tři z posledních čtyř střetnutí. V duelu se Sabres táhl ofenzivu především Justin Abdelkader, který nahrál na dva ze tří gólů. Podruhé v řadě se prosadil také Dylan Larkin.

Také druhý noční duel zámořské NHL zvládli lépe domácí hokejisté. Columbus si poradil s New Yorkem Rangers 2:0. Ondřej Pavelec opět zůstal na střídačce, v aktuální sezoně odchytal dokonce ještě o dva zápasy méně než Mrázek.

Blue Jackets vyhráli třetí zápas po sobě. Během těchto klání navíc dohromady inkasovali pouhé dva góly. Švéda Lundqvista překonali poprvé až ve 34. minutě, kdy se trefil obránce Werenski. Pojistku přidal před polovinou třetí části Rus Panarin.

Rangers po úspěšném období šesti výher prohráli dvě utkání. Ve vyrovnané Východní konferenci se zatím pohybují na nepostupovém desátém místě.

NHL:

Columbus – NY Rangers 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 34. Werenski, 48. Panarin. Střely na branku: 42:36. Diváci: 17 093. Hvězdy zápasu: 1. Bobrovskij, 2. Werenski (oba Columbus), 3. Lundqvist (Rangers).

Detroit – Buffalo 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky: 40. Glendening, 49. Tatar, 56. Larkin – 46. O’Reilly. Střely na branku: 33:20. Diváci: 19 515. Hvězdy zápasu: 1. Glendening (Detroit), 2. Lehner (Buffalo), 3. Larkin (Detroit).

sob Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme