„Od pondělka ležel s komplikovaným zápalem plic na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Motole. Byl už ale v kómatu a lékaři dobře věděli, že je to s ním prakticky beznadějné,“ řekl Nedělnímu Aha! Troška (64).

Vše zřejmě začalo banální chřipkou a následným zápalem plic. Do nemocnice se však herec Švandova divadla dostal už oslabený předchozími nemocemi, které podle kolegů často přecházel. Dokonce se prý nechal z nemocnice propustit na revers a lékaři ho varovali, že tím své tělo ničí.

Jejich varování se bohužel naplnilo. „Jardovi, jak jsem se dozvěděl, totálně zkolaboval organismus. Nezabrala mu už ani troje antibiotika. Je to hrozné, když si člověk představí, co se může vyklubat z prachobyčejné chřipky,“ řekl Troška.

Podle něj byl přitom Šmíd velký sportovec. „Běhal, cvičil, chodil do posilovny. Měl pěknou figuru, díky tomu se mohl i ve filmu svléknout do půl těla. Dbal o sebe, vypadal skvěle a měl i parádní fyzičku. Proto o to víc nechápu, že mu ublížila taková v podstatě na první pohled banální nemoc,“ řekl režisér.

Fotogalerie
22 fotografií