Politik, novinář a starosta obce Líbeznice. Seznamte se s novým poslancem Martinem Kupkou

Místopředseda ODS Martin Kupka nakonec skutečně získal poslanecký mandát. Zjistil to Nejvyšší správní soud po přepočítání volebních lístků v necelé polovině okrsků ve Středočeském kraji. Kupkovi původně chybělo přes 100 hlasů k zisku mandátu poslance, ve všech okresech měl ale nezapočtené hlasy. Ve sněmovně nahradí Petra Bendla.

Profil Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Kupka

Martin Kupka | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Rodák z Jilemnice vystudoval žurnalistiku na Fakultě sociálních věd UK v Praze a obor masová komunikace tamtéž. Devět let pracoval v Českém rozhlase jako moderátor a redaktor, osm let byl ředitelem a organizátorem festivalů vážné hudby v Karlových Varech a v libereckém regionu.

Po přepočtení hlasů se změní obsazení sněmovny. Bendla nahradí Kupka

Číst článek

V letech 2001 a 2002 byl mluvčím pražského magistrátu, poté podnikal v oblasti mediálního poradenství a PR. Od roku 2003 byl šest let mluvčím Středočeského kraje, od ledna do května 2009 mluvčím ministerstva dopravy a od června 2009 do června 2010 vedoucím mediální sekce ODS.

V roce 2010 byl několik měsíců mluvčím vlády a ředitelem tiskového odboru Úřadu vlády. Od listopadu 2016 do října letošního roku byl náměstkem středočeské hejtmanky pro zdravotnictví. Od ledna 2014 je místopředsedou ODS.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme