Nová kariéra tenisty Štěpánka začne hvězdně. Srb Djokovič už ho sleduje na Instagramu

Aleš Vávra Aleš Vávra
Aktualizováno 22. 11. 2017 6:48
Radek Štěpánek je podle srbských i českých médií největším kandidátem na post hlavního trenéra Novaka Djokoviče.
Novak Djokovič a Radek Štěpánek.
Novak Djokovič a Radek Štěpánek. | Foto: Reuters

Praha - Když na začátku června přišel srbský deník Politika se zprávou, že se rodí budoucí spolupráce Novaka Djokoviče s Radkem Štěpánkem, byl dvojnásobný český šampion Davis Cupu polichocen.

Spekulaci nicméně rázně smetl ze stolu. Tehdy totiž makal na vysněném návratu na kurty a věřil, že bude schopen zase hrát na nejvyšší úrovni. Zdravotní problémy ale nakonec osmatřicetiletého veterána dostihly, Štěpánek v listopadu ukončil dlouhou a úspěšnou sportovní kariéru.

Nyní se tedy nabízí otázka: Stane se Čech novým trenérem dvanáctinásobného grandslamového vítěze, který se pilně připravuje na svůj tenisový comeback po pauze zaviněné zraněním?

Zatímco Štěpánek si užívá dovolenou v Abú Zabí po boku své bývalé manželky Nicole Vaidišové, v Srbsku i Čechách se opět rozjíždějí spekulace na plné obrátky.

Podle některých srbských médií je vše domluveno a český tenista se před novou sezonou připojí k týmu Novaka Djokoviče, ve kterém doplní na trenérských postech Američana Andreho Agassiho. Jako hotovou věc berou spojení Djokovič-Štěpánek také česká média deník Sport a server idnes.cz, oba ovšem bez udání zdroje informace. 

Oficiální potvrzení téhle zprávy ale zatím nepřichází. V tuhle chvíli je tak asi "nejprůkaznějším" znamením, na nějž tisk poukazuje, fakt, že Djokovič začal Štěpánka sledovat na Instagramu.

I přes očividnou nespolehlivost tohoto "důkazu" je pro všechny strany zjevné, že by někdejší světová osmička rozhodně měla vadnoucímu Srbovi co nabídnout. 

"Je to bývalý hráč, který měl záviděníhodnou kariéru. Nebyl sice světovou jedničkou, ale je chytrý, vytrvalý a tenisu se vždy věnoval na sto procent. K tomu je to člověk, jehož životní hodnoty jsou v souladu s mými," otiskl deník Politika vyjádření samotného Djokoviče, v tuto chvíli až dvanáctého hráče světového žebříčku.

Šlo by proto o logický tah, angažovat svého dlouholetého přítele a muže, jehož si Djokovič natolik váží. Obzvlášť proto, že Agassi už před časem avizoval, že bude po boku srbského tenisty jen několik úvodních týdnů nové sezony. Poté by měla být jeho spolupráce s Djokovičem sporadičtější.

Samotná americká legenda proto doporučila Djokovičovi, aby do týmu hledal dalšího - pokud možno hlavního - kouče. Jestli to bude skutečně Štěpánek, napoví další dny a týdny. Vždyť nová tenisová sezona začíná už za necelý měsíc a půl.

 

Právě se děje

Další zprávy