Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.11.2017 07:00 | Šport | Hokej

Tréner Craig Ramsay bol ONLINE: Úspech nepríde zajtra, na olympiáde musíme hrať takto

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay (66) má za sebou so Slovákmi dva prípravné zápasy s Českom a vystúpenie na Nemeckom pohári v Augsburgu.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Jeho zverencom sa síce nepodarilo obhájiť prvenstvo spred roka, hlavnému koučovi sa však podarilo splniť všetky ciele, s ktorými do Nemecka cestoval. V decembri ho čaká turnaj v Nórsku a potom už začne pomaly skladať tím na februárovú olympiádu v Pjongčangu, ktorá bude prvou veľkou skúškou pre kanadského kouča pri slovenskej reprezentácii.

"Po Augsburgu som si zanalyzoval našu hru na videách a začal som sa pripravovať na turnaj v Nórsku. Hráči, ktorí boli v Ausgburgu a hrali dobre, dostanú príležitosť aj v decembri. Chcem, aby chlapci pochopili, že keď budú hrať dostatočne kvalitne, dostanú odo mňa pozvánku aj nabudúce. Tým si môžu byť istí," sľúbil kouč Ramsay.

Viac k téme:
Online rozhovor
Položte otázku pre nášho hosťa:
:) :D :-X :-O :-( <3
Ostáva Vám ešte 2000 znakov
Posledná aktualizácia:
11:00 Peter Aky mate nazor na kvalitu hracov nasej extraligy a co by este zvysilo jej uroven? Uvazujete aj na olympiade o niektorych hracoch z HK Nitra?
Slovenská liga je dobrá. Sledovanie zápasov je zábavné, sú súťaživé. Nejakých hráčov sme vyskúšali na Nemeckom pohári. Potrebujeme pracovať na rozširovaní základne mladých hráčov.
11:03 Kubass Zdravím Pán tréner. Slováci milujú hokej. Aby ste to pochopili úplne museli by ste zažiť úspech s reprezentáciou. Šialenstvo :-) po akom výsledku túžite na olympískych hrách? Chceme niejakou dobrou taktikou atakovať medaile a prekvapiť? Prajem vela zdravia Vám aj manželke..Vela štastia v živote osobnom aj hokejovom.
Potrebujeme hrať rýchlejšie. Chceme byť tiež agresívni a do útoku potrebujeme zapojiť aj obrancov. Verím, že ak budeme hrať s piatimi hráčmi vpredu a piati sa budú vracať spoločne ako tím so silnou vzájomnou podporou, môžeme byť úspešní. Ďakujem za želania!
11:04 Jozef Pekny deň chcem sa opýtať akých asistentov budete mať na OH
Vladimír Országh a Ján Lašák. Zatiaľ nevieme, či budeme mať aj niekoho ďalšieho. V každom prípade som s oboma veľmi spokojný.
11:07 Rudo Hi Craig!! Who is (was) the best hockey player in the world ever by your opinion ?
Boby Orr bol najlepší hráč, proti akému som hral a aj akého som videl. Mal všetko, čo má mať - skvelé strely, prihrávky, bloky a vedel sa aj pobiť. Zmenil poslanie obrancu v hre.
11:08 majo.sekera.ms@gmail.com P. Trener vratite hokejovu reprezentaciu na vitaznu ako to bolo v roku 2002 na Ms geteborku.
Som spokojný, ako sa slovenská reprezentácia zlepšuje, ale úspechy neprídu "zajtra".
11:11 Lelo Pekný deň, pán Ramsey. Všimol som si Vašu snahu ako trénera reprezentácie o zavedenie najnovších trendov v hokeji na Slovensku. Máte v pláne pokračovať v informovanosti odbornej verejnosti (trénerov všetkých kategórií) o týchto trendoch na odborných seminároch aj v budúcnosti ?. Vaše skúsenosti sú neoceniteľné. Vďaka.
Som si istý, že budeme pokračovať v seminároch v podobných seminároch, aký sme mali v pondelok vo Zvolene. Budeme sa stretávať aj v menšom počte. Pracuje na tom aj fínsky odborník Jukka Tiikkaja a Miro Šatan. Ďakujeme za dôveru!
11:17 beno dobry den.Dokazete vstepit do slovenskych hlav to ze hokej sa hra 60min a s piatimi hracmi na ihrisku.Myslim ze slovensky fanusik miluje hokej je a je ochotny prijat prehru ak je hra na maximalnom pristupe hracov a nie po zapase pocuvat v rozhovore s hracmi ze sme si to v kabine slubily a nedodrzali
Všetky najlepšie tímy sú schopné hrať naplno 60 minút. To je tiež náš plán. Musíme si uvedomiť, že najväčší level svetovej špičky je skutočne vysoký. Rusko, Kanada, Švédsko a ďalší sú na najvyššej úrovni. Nemôžeme sa v každom zápase každému vyrovnať, ale budeme pripravení ustáť ten prvotný nátlak a poriadne im sťažiť im život.
11:21 Miro Poljak Zdravim Vás,chcem sa spýtať, čo Vám najviac chutí zo slovenskej kuchyne a čo Vás na Slovensku najviac prekvapilo, ďakujem za odpoveď a prajem Vám veľa úspechov z našou reprezentáciou.
Dobrá chuť slovenského jedla ma neprekvapila. Ochutnal som guláš, kurací i bravčový rezeň, bryndzové halušky, hovädzie mäso a tiež mi chutí slovenské pivo aj víno. Čo ma prekvapilo je, že tu máte strašne veľa pizze. Ceny sú tiež veľmi dobré.
11:25 gamby Dobry den pan Ramsay, Chcel by som sa opytat, ako je mozne ze Slovenski hraci, viac menej vo vsetkych kategoriach ci su to juniori, dorastenci ci dospeli hraci, rychlostne nestihaju pocas zapasov oproti inym krajinam a su ovela korculiarsky pomalsi ako ostatne krajiny? Neda sa to zmenit? Drzim Vam palce a velmi Vam fandim, zatial good job :)
V tíme do 20 rokov máme dobrých korčuliarov. Máme ich aj v seniorskom tíme, ale musíme pracovať na rýchlosti. Treba zdôrazniť, že je rozdiel byť rýchly a hrať rýchlo. Ak budete hrať opatrne, budete vyzerať, že ste pomalí. Preto je naším cieľom hrať agresívne, podobne ako na Nemeckom pohári proti Rusku.
11:26 Martin Kde vidíte slovenský hokej o takých 5 rokov ???
Ak budeme pracovať na hokejových základoch, po piatich rokoch môžeme byť kdekoľvek, kde budeme chcieť. Dôležité je pracovať a potom môžeme byť úspešní.
11:28 Jan Zdravim, kolko hracov z domacej sutaze moze realne pomyslat na ucast na OH? Dakujem
Teraz to je ťažko povedať. Uvidíme po najbližšej reprezentačnej akcii v Nórsku, kde vyskúšame ďalších hráčov a potom sa rozhodneme. V každom prípade som s hráčmi z Tipsport ligy spokojný.
11:29 Miro NORSKO Pekny den prajem..date sancu v decembri aj Tomasovi Surovemu z Banskej Bystrice?..
Samozrejme, že Tomáša sledujeme. Mal zranenie v úvode sezóny, ale teraz podáva dobré výkony. Určite o ňom uvažujeme a verím, že sa k nám pripojí.
11:31 Matúš Zdravim chcem sa opýtať či môžete prezradiť akých brankárov a hráčov (aspoň zopár mien) plánujete osloviť na turnaj v Nórsku ? Dostanú šancu aj hráči ktorí boli v apríli na MS do 18 rokov ? Napr.Fehervary a ďalší ? Aké sú vaše ciele so Slovenskom na ZOH a MS ? Ďakujem.
V týchto dňoch sa s Mirom Šatanom rozprávame o nominácii, ale nič ešte nie je isté. Každý hráč má šancu.
11:33 njanja Dobrý deň pán tréner. Zaujímalo by ma, aký máte názor na projekt slovenskej dvadsiatky.
Podľa mňa to je skvelý nápad. V sezóne som ich videl už niekoľkokrát a chlapci podali naozaj dobré výkony. Je dobré, že môžu hrať proti starším a skúsenejším hráčom, čo je skvelé pre ich rozvoj.
11:38 Binder Dobrý deň, pán Ramsay vítam Váa na Slovensku.Chcem sa Vás opýtať čo ste si stihli pozrieť na Slovensku. Čo sa Vám u nás páči a čo zase nie. Prajem všetko dobré Vám aj Vašej rodine a hlavne veľa úspechov.
Spoločne s manželkou sme prešli celú Bratislavu. Páči sa mi staré mesto a bratislavský hrad. Páčilo sa mi okolie Dolného Kubína, kde som sledoval 16-tku. V Žiline je krásne námestie, Trenčiansky hrad je úžasný a krásne boli zasnežené vrcholy Vysokých Tatier. V Banskej Bystrici som zase navštívil festival a v Bratislave som si nedávno užil tenisovú exhibíciu Daniely Hantuchovej. Ďakujem za priania, veľmi si to vážim!
11:41 Braňo Pekný deň pán tréner,chcem sa opýtať,aký máte a či vôbec máte vzťah s Petrom Šťastným a čo na neho hovorite
Hral som proti všetkým triom bratom Šťastným v Quebecu. Peter bol výnimočný hráč, perfektný korčuliar, dobrý na vhadzovaniach. Bol tiež rýchly a chytrý. Hrať proti nemu bolo náročné, ale aj zábavné.
11:46 Praetor Greetings Mr. Ramsay, You are very welcome on board :) I believe in your skills you can provide Slovakian ice hockey. We have so many talented young players and they must be managed the right way so we can become stronger. Your effort is much appreciated. What are our weaknesses? What are our strengths? Thank you and good luck with that!
Potešilo ma, že slovenskí hráči chcú počúvať, pracovať a zlepšovať sa. V auguste proti Česku a potom na Nemeckom pohári sme po krátkej príprave podali skvelé výkony. V Augsburgu som bol naozaj príjemne prekvapení skvelým charakterom celého tímu, Ak budeme touto cestou pokračovať, budeme hrať agresívne a ako jeden tím, naše výkony pôjdu určite hore. To je naša najväčšia zbraň. Ďakujem vám za všetky otázky, priania a tiež všetkým želám všetko dobré! Craig Ramsay
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?