Dva roky stavěli dům vlastními silami. Dva roky dřeli, ale teď už mohou bydlet v domě, který je podle jejich představ. V domě, který dokáže využít krásy severského světa. V domě, který je dokáže ochránit od prudkých ledových větrů a sněhových bouří. V domě, který je ekologický. Vodu, kterou si čistou vezme, také čistou odvede. V domě, kde mohou i na polárním kruhu pěstovat rajčata a papriky.

Kopule je vysoká 7,62 metru a uvnitř je postavený dům z čistě přírodních materiálů – písku, hlíny, dřeva… Má tři patra, pět ložnic a dvě koupelny. Meziprostor mezi domem a kopulí je pak vyplněn zahrádkou, která má mikrozavlažování. Není tedy třeba se starat o nic, jen sbírat plody. Střecha domu pak je taková vyhlídková terasa s houpací sítí, místem pro jógu a hlavně místo pro sledování nádherné polární záře.

Energie se berou jednak klasicky ze sítě, ale na domě je i soustava solárních panelů. Ty sice mají o kousek nižší účinnost, protože jsou umístěny na domě pod kopulí, ale zase kvalitativně nebudou degradovat tak, jako by byly přímo venku.

Dnes členové rodiny plánují, že budou pořádat semináře, setkání a kurzy ekologického bydlení, budou radit a pomáhat dalším lidem, kteří by chtěli žít ekologicky jako oni.