Hlavní obsah

Svěrák uvádí černobílou režisérskou verzi „Strniště”

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jan Svěrák vydává kuriozitu v českých poměrech nevídanou. Od 18. prosince bude v prodeji nejen běžné DVD, ale i limitovaná edice blu-ray, která bude obsahovat normální i černobílou režisérskou verzi filmu Po strništi bos. Ta pak vstoupí i do kin.

Foto: Bioscop

Jan Tříska ve filmu Po strništi bos

Článek

„Jan Svěrák měl původně v úmyslu uvést do distribuce zároveň barevnou i černobílou verzi. Lišily se nejen střihem, ale také mixem zvuku. Byl přesvědčen, že každá z verzí má své přednosti. Plná barevná je veselejší a příjemná na sledování, černobílá je zase estetičtější, dobově autentičtější a divák, nerozptylován barvou věnuje více pozornosti hercům. Každá verze měla vlastní střižnu a vlastního střihače,” sdělila za tvůrce Jana Šafářová.

Foto: Bioscop

Tereza Voříšková

Režisér chtěl původně udělat dva různé filmy. Nedokázal se však ubránit a když se něco podařilo v jedné verzi, přenesl to i do verze druhé a naopak. Na konci mu tak vznikly dva velmi podobné filmy, které se lišily hlavně barevností a délkou (černobílá je o čtyři minuty delší, přestože v ní chybí scéna s Vlasovci).

Do kinodistribuce šel zatím jen barevný film, černobílá verze dosud čekala na svou chvíli.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám