Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Psímu psychologovi otrávili fenku: Ayča trpěla, jed jí rozežral vnitřnosti!

Autor: Vlaďka Hradská - 
8. prosince 2017
05:00

Smutek vládne u známého léčitele psích duší Rudolfa Desenského (48). Někdo mu totiž v noci otrávil jednoho z jeho čtyřnohých svěřenců, dobráckou fenku Ayču (†4). Z pitevní zprávy se bohužel dozvěděl zdrcující pravdu - zvíře bylo otráveno silným jedem a před smrtí velmi trpělo.

Psí psycholog se nemůže z otřesného zážitku vzpamatovat. Ayču našel ráno na rozlehlé zahradě jen kousek od plotu. „Už když jsem zdálky viděl, jak leží na boku, bylo mi jasné, že je mrtvá. Pitva prokázala v těle jed. Staral jsem se o ni půl roku. Když přišla, byla tak bázlivá, že se bála vlastního stínu. Naučil jsem ji důvěře k lidem, to se jí stalo osudným,“ posteskl si Rudolf Desenský.

Trýznivá smrt

Podle jeho slov musel někdo přijít z lesa až k plotu, přivolat si ji a podat jí potravu s jedem. Bylo ho tolik, že jí rozežral orgány a ona v bolestech vykrvácela. V noci několikrát kontroloval psy, protože štěkali. Nikoho ale neviděl. „Blíží se Vánoce. Místo nových misek pro psy pořídím další kamery. Ty stávající nepojmou celý areál, proto urychleně nechám nainstalovat další. A k nim bych potřeboval kvalitní dalekohled na noční vidění, který zaznamená postavu na stovky metrů,“ řekl Blesku Desenský.

Proč někdo zabil neškodného psa, nechápe. Je ale rozhodnut své svěřence ochránit za každou cenu.

Kdo je Desenský?

Léčitel psích duší Desenský má řadu příznivců, ale i odpůrců. Už 30 let se věnuje problematickým psům velkých ras a netají se tím, že jim rozumí víc než lidem. Za tu dobu mu jich prošly rukama tisíce. „Snažím se majitelům radit, jak mají svého psa usměrnit a jak mu porozumět,“ řekl. Mnozí chlupáči ale u něj v mikroazylu Vlčáry u obce Brloh končí. Někteří jsou tak staří, že je nikdo nechce, jiné jejich majitelé z různých důvodů nezvládají.

Video  Psí psycholog Rudolf Desenský  - Richard Veselý
Video se připravuje ...

jity ( 8. prosince 2017 10:21 )

On ten Desenský žije v přepychu? Myslím, že byste s ním neměnil. Psa je mi líto, lidi jsou hnusný bestie.

honza46 ( 8. prosince 2017 09:28 )

I když mi jako pejskařce jeho metody nejsou zrovna sympatické, pomstít se nam psovi může jenom lidská bestie. Chudák čubina.

hurybury ( 8. prosince 2017 09:03 )

Nasadit cizímu psovi košik a potom ho dusit, to dovede jenom někdo kdo sám potřebuje psichiatra.https://www.youtube.com/watch?v=P6UYibDX72A

hurybury ( 8. prosince 2017 08:39 )

Jedině ubožák může dát psa nějakému psimu psychologovi .

dandova ( 8. prosince 2017 08:33 )

Proboha!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání