Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Polsko hledá Tomáška Slavíka z Česka: Jeho přání pro Ježíška doletělo na balonku až do Poznaně

Autor: dce - 
8. prosince 2017
09:05

Stovky kilometrů musela urazit zvláštní zásilka pro Ježíška. Zářivě žluté balonky s dopisem našla trojice přátel uprostřed lesa u Poznaně. Přání od Tomáška jim prozradilo, že přicestovalo až z Česka. Chlapci by rádi jeho přání splnili, bohužel ale nepřipojil adresu. Pomůžete ho najít?

Magda s přítelem Kamilem a kamarádkou Caro zrovna venčili psy v lese poblíž Borowiece u Poznaně, když si všimli zářivě žlutých balonků u země. Když přišli blíž, všimli si, že je k nim provázkem přivázaný dopis. Na první pohled jim bylo jasné, že nepřišel z Polska.

"Milý Ježíšku, chci aby tyhle Vánoce byly nezapomenutelné," stojí v dopise, který podepsal Tomášek Slavík. Když si Magda s kamarády přání přeložili na internetu, bylo jim jasné, že dopis musel urazit pořádnou vzdálenost. Jen na hranice s Českem to od nich je přes 200 kilometrů.

Tomášek si k Vánocům přeje Lego, auto na dálkové ovládání nebo třeba chemickou laboratoř a "bonbóny i pro bráchu". Magda i s přáteli mu jeho přání chtějí splnit. Jenže Tomášek nepřipojil svojí adresu, a tak se příspěvek sdílí po sociálních sítích, pomocí nichž po chlapci pátrají.

"Napsala jsme e-maily Českému rozhlasu a velvyslanectví - polskému v České republice a českému v Polsku. Možná se nám podaří splnit přání malého chlapečka," řekla Magda serveru TVN24.pl.

S pátráním jim pomáhá i Cařina česká kolegyně Iva: "Rády bychom kontaktovaly rodiče, pokud je s Váši pomoci najdeme a zeptaly se, jestli jsou schopni udělat Tomáškovi nezapomenutelné Vánoce, jak píše v dopise, a případně pomohly, aby nezapomenutelné opravdu byly," píše na Facebooku.

Pomozte s pátráním i vy! Znáte Tomáše Slavíka, který mohl napsat tento dopis? Své tipy můžete posílat na adresu tip@blesk.cz

villon ( 8. prosince 2017 23:17 )

Seřezat jak žito. Mezinárodní ostuda - to jeho český rodiče nemaj na lego? Ani na bonbony? Anebo je to nějakej sígr, co celej rok zlobil a nemá dostat nic. A to pomíjím zasírání lesa balonkama.

villon ( 8. prosince 2017 22:51 )

Nějakej Slavík zbyl po Kabátech, není to on?

naidka ( 8. prosince 2017 15:47 )

Zaslechla jsem v rádiu, že Tomáška našli, je ze Sezimova Ústí, chopila se toho ČT.

jasquirrel ( 8. prosince 2017 14:21 )

dartwader..opravdu mezi nami ziji takovy imbecilove? Imbecilita (IQ 36 až 51)

jasquirrel ( 8. prosince 2017 13:55 )

dodatek..musim jeste pripomenout pekny charakter tech tri mladych polaku ze si dali tu praci a ten cas toho chlapce tady u nas hledat

Zobrazit celou diskusi