Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Olympijský sen se víceméně rozplynul, Češky podlehly Italkám

Duel o všechno nevyšel. České curlerky nutně potřebovaly vyhrát proti Itálii, aby měly v olympijské kvalifikaci šanci na postup mezi tři nejlepší celky v play-off. Tým Anny Kubeškové však posledním kamenem Diany Gaspariové prohrál 7:9. Šance na účast v Pchjongčchangu sice stále existuje, ale je minimální. 

Česká curlerka Klára Svatoňová
zdroj: World Curling Federation

Veledůležitá bitva byla dramatická od začátku do konce. Obě družstva se pravidelně střídala ve vedení. Fanoušci se na plzeňském stadionu rozhodně nenudili a sledovali více než kvalitní výkony jak českých, tak italských curlerek. 

O vítězství národního týmu z Apeninského poloostrova rozhodl poslední kámen závěrečného endu, kterým zkušená skipka Diana Gaspariová získala 3 body a převážila skóre na stranu Itálie. Česku nepomohl k úspěchu ani fantastický odhoz Anny Kubeškové v závěru devátého endu, jímž udržela naděje na kýžený triumf.

K postupu do play-off potřebuje reprezentační výběr, kterému aktuálně patří čtvrtá pozice, příznivou shodu výsledků sobotních střetnutí. Dosud bezbodové Finsko musí v severském derby zdolat třetí Dánsko a suverénní Čína nesmí zaváhat s pátým Německem. 

Je nám líto, video expirovalo.
Klíčové kameny utkání Česko - Itálie

"Oba týmy věděly, že jde o hodně. Byly přirozeně nervózní, což se v některých momentech projevilo. Hrálo se do posledního kamene. Byl to velmi vyrovnaný souboj, který měl divácky atraktivní tečku, bohužel s kladným výsledkem pro soupeře," uvedl kouč Karel Kubeška.

Jistý postup do vyřazovací fáze o dvě místa v olympijském turnaji mají Číňanky a právě Italky. "Holky bojovaly, pracovaly opravdu fest. Možná nám chyběl kousek štěstí k tomu, abychom měli víc vítězství. Třeba ho budeme mít příště," dodal Kubeška.

Kvalifikační turnaj v curlingu o postup na OH v Pchjongčchangu 2018 v Plzni:

Ženy: Česko - Itálie 7:9, Dánsko - Čína 3:9, Finsko - Německo 4:6.

Průběžné pořadí: 1. Čína, Itálie 4/1, 3. Dánsko 3/2, 4. Česko 3/3, 5. Lotyšsko, Německo 2/3, 7. Finsko 0/5.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články