Matovič kritizoval Fica. Ten sľúbil, že nový poplatok u lekára nebude
8.12.2017 14:57
akt. 05.02.2019 01:59

Matovič kritizoval Fica. Ten sľúbil, že nový poplatok u lekára nebude

Uložiť článok
Žiadne poplatky sa u lekárov platiť nebudú, prisľúbil premiér. Jeho vláda po kritike neumožní vyšetrenie za poplatok mimo ordinačných hodín.

„Vládne nám tu absolútny chaos,“ vyhlásil Igor Matovič, šéf hnutia OĽaNO počas dnešnej reakcie na vyhlásenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

Líder Obyčajných uvítal, že Fico napokon zruší návrh na 30-eurové poplatky za vyšetrenie počas doplnkových ordinačných hodín. Navrhované poplatky pri tom parlament schválil tento týždeň s účinnosťou od mája 2018.

Odkaz Matoviča a jeho ľudí Ficovi po tom, ako sa premiér rozhodol zrušiť poplatok za vyšetrenie mimo ordinačných hodín (od 01:25 času videa):

Podľa Fica opozícia klame

Matovič uviedol, že premiér by nemal kritizovať za návrh, ktorý napokon, zrušil opozíciu. Podľa Fica bola diskusia o možnosti nechať sa u lekára vyšetriť za poplatok mimo ordinačných hodín hrubo zneužitá na politický súboj klamstvami opozície.

Podľa Matoviča by však nový poplatok bol krutý k niektorým sociálnym vrstvám. Marek Krajčí (OĽaNO) vyzval Fica, aby zachoval bezplatné zdravotníctvo tak, ako to sľúbil.

Premiér dnes prisľúbil, že žiadne poplatky sa u lekárov platiť nebudú. Aktuality.sk o tom informovalo tlačové oddelenie Úradu vlády SR.

Beblavý chce odchod ministra Tomáša Druckera

Nové opatrenie, ktoré má od 1. mája 2018 umožniť pacientom objednať sa na vyšetrenie za poplatok aj mimo ordinačných hodín, chce Fico úplne zrušiť.

„Cez nás cesta k žiadnym poplatkom nevedie,“ zdôraznil premiér. Jeho vláda v minulosti zrušila aj 20-korunové poplatky niekdajšieho ministra zdravotníctva Rudolfa Zajaca.

Miroslav Beblavý, vyzýva ministra zdravotníctva, aby odstúpil. Po dnešnom kroku premiéra, vyhlásil, že Fico má Druckera za handru .

Pozrite si rozhovor s Igorom Matovičom, kde hovorí aj o Ficovom účte na Belize:

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Zdravotníctvo
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.