Hej, Dephe, máš taky ten pocit? Chaozz, pražští hiphopeři z 90. let, chystají comeback

Kultura Kultura
8. 12. 2017 15:40
Hiphopová skupina Chaozz, která u nás dostala v 90. letech rap do hitparád, se po šestnácti letech vrací. Seskupení v čele s Katem z Prago Union, jenž si tehdy říkal Deph, v dubnu zahraje v Plzni, Pardubicích a Brně a v květnu v Praze a Ostravě. V plánu je i nová skladba.
Video: YouTube

Legenda hip hopu 90. let, někdejší teenage skupina Chaozz, se opět chystá na pódia.

Nápad na comeback, který proběhne příští rok, vznikl během rapového pětiboje End of the Weak v pražském klubu MeetFactory, kde se původní čtveřice Kato (Deph), Ba2s, Rusty a Fugaz sešla poprvé od roku 2001.  

Ale už 2018 Tour

  • 13. 4. Brno, Sono
  • 14. 4. Pardubice, Žlutý pes
  • 27. 4. Plzeň, Papírna
  • 4. 5. Ostrava, Brickhouse
  • 31. 5. Praha, Forum Karlín

"MeetFactory bylo úspěšný. Publikum bylo tolerantní, nakoplo nás to," popisuje Ba2s náladu, již ve členech Chaozzu znovu vyvolali jejich fanoušci.

Po dalším vystoupení v roli tajných hostů Prago Union v pražském Lucerna Music Baru, které provázely obdobné reakce, se zrodil plán na comebackové turné Ale už 2018 Tour se vším všudy.

Policijééé, všechno to tady korupcí hnijé

Chaozz tak se svými hity jako Policijééé, Hej lidi, Vodopády, Planeta opic nebo Marie a Jana zamíří na velká koncertní pódia v Ostravě, Pardubicích, Brně a Plzni. Celé turné zakončí koncertem 31. 5. v pražském Foru Karlín. Záda bude krýt DJ Maro z Prago Union, protože ale půjde o velké koncerty, přidá se i živá kapela. 

"O úbytku energie se u Chaozzu nedá mluvit. Nostalgie zafungovala na výbornou, takže když na podobě comebackového turné víc zamakají, může z toho klidně být jedna z koncertních událostí příštího roku," popsal Honza Vedral v časopise Headliner aktuální formu skupiny. Ta chystá také novou písničku. 

 

Právě se děje

Další zprávy