„Já jsem nemocná. Mám zápal plic a velké horečky, svěřila se svérázná žena v pořadu 7 pádů Honzy Dědka, který vysílá televize Relax. „Já byla v nemocnici, je tomu tři měsíce, vyprávěla s tím, že jí doktor nařídil, aby přestala kouřit. Ona ho ale odmítla poslechnout. Když ho pak samotného viděla s cigaretou, vyčetla mu, že on jí to samé zakazuje.

„Takže budu kouřit dál. V tom mi nikdo bránit nebude. Nikdo, řekla rázně Věra Bílá, rozená Giňová. Jako důkaz vytáhla z kapsy krabičku cigaret. Na jejím zdraví jí tak zřejmě příliš nezáleží. Ostatně si už umí představit i poslední chvíle svého života. „Umřu. Budu mít radost, zapálím si. Moje maminka taky, umírala a zapálila si cigaretu, vysvětlovala svůj přístup. 

Zápal plic ale prý není to jediné, čím trpí. „Já už třicet let beru prášky, ráno beru deset, pak odpoledne beru čtyři, večer beru dva prášky, vypočítávala královna romské hudby s tím, že medikamenty užívá především na srdce a na těžkou cukrovku. Kvůli ní prý v minulosti držela dietu.

Jenže pak naopak přibrala. „Před osmi lety deset kilo,“ dušovala se a po dohodě s lékařem pak zase dietu držet přestala. „Ráno něco sním, odpoledne jíst nemusím, to si zapálím, mluvila o svých stravovacích návycích. „Možná dostanu tuberu, dodala v talkshow na oko bezstarostně zpěvačka, jako by ji na tomto světě už nic nedrželo.

Hudbě už se ostatně nevěnuje tak jako kdysi, přišla už o manžela i syna. Kromě toho žije na ubytovně a topí se v dluzích. Za ně může zřejmě i její někdejší závislost na automatech. Do nich podle svých slov naházela asi 500 tisíc. 

Fotogalerie
39 fotografií