Herec Dustin Hoffman čelí obvinění ze sexuálního obtěžování, oběť prý osahával a ponižoval

ČTK ČTK
9. 12. 2017 16:12
Herce Dustina Hoffmana obvinila ze sexuálního obtěžování jeho kolegyně Kathryn Rossetterová, kterou měl osahávat a ponižovat, když spolu hráli v divadle.
Dustin Hoffman.
Dustin Hoffman. | Foto: Profimedia.cz

New York - Americký herec Dustin Hoffman čelí dalšímu nařčení, že sexuálně obtěžoval svou kolegyni.

S obviněním přišla v posledním vydání týdeníku The Hollywood Reporter herečka Kathryn Rossetterová, která tvrdí, že ji Hoffman osahával a ponižoval v době, kdy spolu v roce 1984 vystupovali v divadelní inscenaci Smrt obchodního cestujícího. Už před měsícem musel herec vysvětlovat své nevhodné chování a sexuální narážky, o kterých promluvila herečka Anna Grahamová.

Hoffman je jedním z velkých jmen, která se stala součástí aféry kolem sexuální obtěžování a vulgárního chování mocných režisérů, producentů a herců. Ta se rozhořela poté, co desítky žen promluvily o obtěžování ze strany známého hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina.

Rossetterová tvrdí, že ji herec, který v roce 1984 na Broadwayi ztvárnil hlavní roli ve známé hře Arthura Millera, každý večer osahával a že se pro ni kvůli tomu účinkování v divadle stalo traumatickým zážitkem. "Každý večer jsem plakala, když jsem dorazila domů," vzpomínala herečka. Podle ní ji Hoffman ponížil i před ostatními členy souboru, když ji přetáhl přes hlavu kombiné a nechal ji stát před herci v zákulisí s obnaženými ňadry.

Novináři z listu The Hollywood Reporter napsali, že Hoffmanovi právníci oslovili další herce, kteří se před více než 30 lety objevili v dané inscenaci, aby si slova Kathryn Rossetterové ověřili. Nikdo z nich si prý na žádné nepřístojnosti z Hoffmanovy strany nevzpomíná. Sám Hoffman nejnovější obvinění nekomentoval.

Začátkem listopadu musel osmdesátiletý Hoffman vysvětlovat nařčení, že před 32 lety sexuálně obtěžoval tehdy sedmnáctiletou filmovou praktikantku Annu Grahamovou. Herec se omluvil za vše, čím Grahamovou mohl vystavit trapné situaci. Tvrdí však, že si na nic takového nevzpomíná.

 

Právě se děje

Další zprávy