9. prosince 2017 • 20:00

Ikona Liverpoolu Berger: Kloppa mám rád, ale už potřebuje něco vyhrát

Autor: jap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhé vlasy a neskutečně šikovná levačka. Tak si Patrika Bergra pamatují fotbaloví fanoušci po celém světě. Nejsilnější dojem český záložník zanechal v Liverpoolu, kde působil dlouhých sedm let. S klubem je nadále v kontaktu a s ostatními hráčskými legendami cestuje po celém světě, jak prozradil na tenisové exhibici uspořádané při příležitosti otevření nové haly v pražském Motole.



„Dejme tomu každé dva měsíce máme nějakou akci, většinou v Asii, kde je základna příznivců Liverpoolu obrovská. Setkáváme se tam se sponzory, fanoušky, občas hrajeme i nějaký zápas. Jsem docela vytížený,“ líčí někdejší český reprezentant.

Právě podobné akce umožňují Bergrovi znovu se potkat s bývalými spoluhráči. Ve spojení jsou ale někdejší kolegové z kabiny na Anfieldu po celý rok. „Díky Whatsappu a dalším technologiím jsme pořád v kontaktu. Máme skupinu, kde si píšeme každý den. Každý ale bydlí někde jinde v Evropě, takže je fajn, když se jednou za čas můžeme vidět, dát si pivo a zahrát si fotbal nebo golf,“ vysvětluje Berger.

lnternacionál Berger: Na Liverpool se dobře kouká, ale už by to chtělo trofej
Video se připravuje ...

Radost mu milovaný klub dělá i coby fanouškovi. „Teď se na to kouká moc fajn. Co se týče ofenzivy, mají kvalitu jako kterýkoliv velký mančaft v Evropě. Vzadu asi nejsou takoví, jak by si představovali, ale pořád jsou na pozicích, které zajišťují Ligu mistrů na příští rok. V současném ročníku navíc postoupili ze skupiny, odehráli super zápas, dali sedm gólů,“ připomíná Berger mikulášskou nadílku, kterou si z Liverpoolu v týdnu odvezl Spartak Moskva.

Na nejbližší ligová utkání „Reds“ se bývalý fotbalista chystá přímo do ochozů. „Tátovi bylo 70, tak se letíme podívat na nedělní derby s Evertonem. Pak zůstanu ještě na zápas, který hrají ve středu, zbytek roku už budu trávit doma,“ přibližuje 42násobný reprezentant ČR své plány na zbytek prosince.

SESTŘIH Premier League: Brighton - Liverpool 1:5. Nováček schytal debakl
Video se připravuje ...

Zatímco představení Kloppova výběru si bývalý hráč Aston Villy či Dortmundu ujít nenechá, český fotbal příliš nesleduje. „Na nároďák ani českou ligu moc nekoukám, takže nemůžu moc hodnotit. Po dlouhé době jsem ve čtvrtek koukal na Slavii, škoda že to nevyšlo,“ zmiňuje Berger nepovedené vystoupení červenobílých proti Astaně.

Německého kouče na lavičce Liverpoolu přitom oblíbenec místních fanoušků uznává, zároveň ale připomíná, že už by se měly dostavit očekávané úspěchy. „Párkrát jsem se s ním potkal, mně se líbí, i fandové ho mají rádi. Na druhou stranu, už je tam třetí sezonu a Liverpool je hlavně o trofejích. Bude potřebovat, aby letos už něco vyhrál.“

Klub z Anfieldu Berger nadále sleduje
Klub z Anfieldu Berger nadále sleduje

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud