10. prosince 2017 • 05:00

FC Simulanti City? Mourinho rýpl do rivala: Zafouká a jdou k zemi!

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bitva o Manchester je tu. Zkrátí United ztrátu na konkurenční City na pět bodů, nebo se Guardiolův tým odrazí k cestě za mistrovským titulem? Před vzájemným soubojem prvního a druhého celku Premier League to na Ostrovech pořádně vře. Fanoušci jsou napjatí. Do už tak husté atmosféry přilil olej do ohně José Mourinho. „City jsou velmi dobrý tým, ale také mají jednu vlastnost, kterou fakt nemám rád – lehce zafouká vítr a hráči padají k zemi,“ prohlásil portugalský vůdce „rudých ďáblů“ na předzápasového tiskové konferenci.



Je to šlágr kola, měsíce a možná i celé první poloviny Premier League. První City zavítají na Old Trafford, půdu nenáviděného rivala United. V tabulce týmy dělí osm bodů. Což je svým způsobem pro oba tábory alarmující.

Když získají tři body hosté, navýší náskok v čele na jedenáct bodů, na třetí Chelsea už dokonce na 14. Pokud se však z výhry budou radovat United, vrátí se do hry o mistrovský titul.

I proto je atmosféra před derby pořádně žhavá. A José Mourinho se odhodlal ještě více přiložit. „Poté co novinářům diplomaticky vychválil Guardiolovu družinu, spustil i upřímně, co si přesně o Sterlingovi a spol. myslí.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Manchester United 1:3. Skvělý De Gea pochytal 14 střel Kanonýrů
Video se připravuje ...

„Stačí trocha slabého vánku a oni spadnou. Tuhle vlastnost fakt nemám rád. Hráči City až velmi lehce ztrácí svůj balanc,“ pokračoval. Proč to dělají? Podle Portugalce především kvůli tomu, aby si vytvořili před soupeřem výhodné postavení.

Není to však v této sezoně poprvé, kdy Mourinho veřejně promluvil o simulování v lize. Po výhře nad Arsenalem (3:1) v posledním kole, se opřel do „kanonýrů“ v podobném duchu.

„Emirates Stadium je krásný stánek. Na něm je úžasný trávník a hráčům Arsenalu se líbí natolik, že na něj chtějí za každou cenu spadnout,“ kritizoval Mourinho pády soupeře.

Právě po jednom ostřejším zákroku, dle Mourinha nespravedlivě, byl vyloučen Paul Pogba , který patří mezi důležité členy základní sestavy United a v nedělním derby nebude moct nastoupit.

Góly

Domácí: 45+2. Rashford

Hosté: 43. Silva, 54. Otamendi

Sestavy

Domácí: de Gea – A. Valencia, Smalling, Rojo (46. Lindelöf), Young – A. Herrera (82. Mata), N. Matić – Martial, Lingard (76. Ibrahimović), Rashford – R. Lukaku.

Hosté: Ederson – Walker, Otamendi, Kompany (C) (46. Gündoğan), Delph – De Bruyne, Fernandinho, Silva – Sterling, Jesus (59. Mangala), Sané (88. B. Silva).

Náhradníci

Domácí: Lindelöf, Jones, Mata, Ibrahimović, Romero, Shaw, McTominay

Hosté: Bravo, Danilo, Gündoğan, Agüero, Mangala, Silva, Zinčenko

Karty

Domácí: Rojo, Rashford, A. Herrera, Young

Hosté: Walker, Silva

Rozhodčí

Oliver – Beswick, Bennett

Stadion

Old Trafford, Manchester

SESTŘIH Premier League: Manchester City - West Ham 2:1. Výhru v závěru zachránil Silva
Video se připravuje ...

Brankář Manchesteru United David de Gea po vítězství nad Arsenalem
Brankář Manchesteru United David de Gea po vítězství nad Arsenalem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud