Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Alfasamec Kajínek: Proč ženy milují vraha?

  • Autor: Bohumil Křeček - 
    10. 12. 2017
    05:00

    Že měl Jiří Kajínek úspěch u žen v mládí, to s jeho urostlou postavou nepřekvapí. Čím a proč ale přitahuje druhé pohlaví nyní? I na to hledá odpověď dokument Já, Kajínek.

  • 1.Ženy se samy nabízejí

    Proč je vlastně Jiří Kajínek u (možná větší) části populace tak populární? Co způsobuje, že ať se vydá kamkoliv, lidé se s ním zdraví, chtějí se s ním fotit a některé dámy mu naprosto nepokrytě nabízejí vše, o co by stál, přičemž vyžehlení jeho legendárního tílka to rozhodně není?

    Jan Cimický Jan Cimický | archiv Blesku

    „Ženy se mi nabízejí, i když někam jdu společně se svou přítelkyní, paní doktorkou,“ kroutí hlavou Jiří Kajínek, který se snaží každou volnou chvíli trávit se svou láskou Magdou, kterou zná ještě z doby, než byl odsouzen na doživotí za dvojnásobnou nájemnou vraždu. Co si o tom myslí psycholog Radvan Bahbouh a psychiatr Jan Cimický?

    Psycholog Radvan Bahbouh Psycholog Radvan Bahbouh | Archiv Blesku

  • 2.Psychiatr Jan Cimický: Okouzlení zločincem? Tak to bylo vždy...

    Vždycky byli občané fascinováni takovýmto případem. Vzpomeňte si na slavnou píseň o zločinci Babinském, kterou děti zpívaly na táborech. Přitom se také jednalo o člověka, který nebyl vzorem ctnosti.

    Je to něco, co člověka přitahuje. Proto se lidé dívají na horory, detektivky. Ono to někdy vyvolává takové zvláštní mrazení v zádech a to je svým způsobem taková terapie, protože tady se mobilizují látky, jako jsou adrenalin a noradrenalin, které se v tom organismu vyroní, je to vlastně taková prevence.

    Jiří Kajínek u soudu v roce 2001… Jiří Kajínek u soudu v roce 2001… | archiv Blesku

  • 3.Psycholog Radvan Bahbouh: Kladný hrdina? Ovlivňuje nás podvědomí

    Zapomínat nesmíme ani na fenomén útěku. Protože kdybychom dělali seznam lidí, kteří utekli z vězení, jsou to většinou literární či filmové postavy. Jsou to dobří nebo napravení lidé. Útěk z vězení, Hrabě Monte Christo, Motýlek, Vykoupení z věznice Shaushank. To jsou přitažliví lidé, neprávem odsouzení. Nakonec se z nich vyklube někdo fajn, komu fandíme.

    Policie zveřejnila Kajínkovy nahé fotky. Policie zveřejnila Kajínkovy nahé fotky. | Foto: D. Kundrát, P. Machan, M. Pátek, PČR

  • 4.Psychiatr Jan Cimický: Útěk zvýšil jeho hodnotu

    „Dokázal utéct z Mírova, to samozřejmě vyvolává jeho hodnotu v očích průměrného člověka.“

    Policejní Útvar rychlého nasazení Kajínka zadržel po 40 dnech na útěku 8. prosince 2000. Policejní Útvar rychlého nasazení Kajínka zadržel po 40 dnech na útěku 8. prosince 2000. | Foto: D. Kundrát, P. Machan, M. Pátek, PČR

  • 5.Psycholog Radvan Bahbouh: Fascinace? Může za to evoluce

    Taková milostná fascinace se popisuje u lidí, kteří spáchali vraždu, loupežné přepadení, podvod. Někdy se to vysvětluje evolučně – aby někdo spáchal něco takového, aby někoho přepadl, zabil, je to princip ochrany. Tohle je ta osoba, která by se mě zastala, byť je teď třeba ve vězení.

    Idolem žen byl Jiří Kajínek už ve svých devatenácti. Idolem žen byl Jiří Kajínek už ve svých devatenácti. | Albatros Media

    VIDEO: Kajínek se potkal s Kramným ve vězení: Detaily jejich setkání.

Rapid41 ( 10. prosince 2017 22:24 )

Radši se drž svý lopaty..

Rapid41 ( 10. prosince 2017 22:22 )

Věříš blbostem... jen si to neuvědomuješ

Rapid41 ( 10. prosince 2017 22:19 )

Nechápeš, to je vidět...

Rapid41 ( 10. prosince 2017 22:16 )

NÁZOR Z Lidlu: závidíš to, že je slavný, a po tobě nešťekne ani pes. O tobě se nic natáčet nebude. Zustaneš průměrná lopata.

jajas ( 10. prosince 2017 18:11 )

Nechápu, co je tady k závidění.....Že kradl? To si fakt myslíš? No sodoma gomora......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání