Proslavil ji hudební pořad Eso v začátcích televize Nova a její pozdrav ‚Čágo belo, šílenci', pak ale přišlo temné období závislosti na drogách a pád na samotné dno. Jak vše začalo? Nejprve prý Tereza získala zkušenosti s pervitinem, ovšem pak se zamilovala do kluka, který byl na heroinu. Snažila se ho zachránit, ale po několika měsících sama začala drogu užívat.

„Vůbec jsem tomu nerozuměla. Nerozuměla jsem, proč se se mnou pere o peněženku, jeho výlevům, pro mě to byla naprosto neznámá situace. Pak přišla první dávka a skoro bych řekla, že v ten okamžik jsem byla závislá a že se stal největší problém mého života,“ zhodnotila zpětně začátky svého pádu v pořadu Osobnost Plus na Českém rozhlase.

„Skoro několik měsíců vypadal heroin jako cesta k nirváně a oproštění se od starostí. Najednou svět vypadal úplně jinak,“ líčila moderátorka. Jenže pak přišly i typické problémy spojené se závislostí. „Brzo vznikne fyzická závislost a ty další dávky přicházejí jen proto, abych mohla vstát z postele a mohla vykonávat běžné činnosti,“ vysvětlovala.

Posléze se přihlásily i mučivé abstinenční příznaky a shánění peněz na další dávku, aby se jich člověk zbavil. „Ne všechno, co jsem udělala nebo provedla, bylo správné a příjemné,“ kaje se Pergnerová s tím, že dodnes lituje, že v té době kývla na nabídku nafotit svůdné snímky pro časopis Leo. „Nikdy se s tím nevyrovnám,“ tvrdí.

VIDEO: Pergnerová o svých dětech: Sam dělá bojové sporty, nemůžu to vidět!

Video
Video se připravuje ...

Pergnerová o svých dětech: Sam dělá bojové sporty, nemůžu to vidět! David Turek, Petr Soukup

Zároveň ví, že její chování neovlivnilo pouze její život, ale zejména její nejbližší. „Nakazila jsem tím vlastně celou rodinu, všichni řešili jenom Terezu a heroin.“ Nejvíce se bála reakce svého kritického tatínka, textaře a scénáristy Eduarda Pergnera (†65), a tak mu svou zpověď napsala do notebooku.

Dlouho si ničeho nevšiml, pak ji prý ale překvapil svou reakcí. Nic jí nevyčítal a byl připravený jí pomoci. Ale jen pod podmínkou, že přestane. „Pokud budeš brát drogy, nepřekročíš už nikdy práh domu ani chalupy,“ dostala ultimátum a šla se léčit. Jenže vše zkomplikovala tatínkova smrt v roce 2001.

Maminka nejprve nedokázala být na dceru tvrdá. „Stále věřila, že to nějakým způsobem zvládám a zvládnu,“ líčila blondýnka, která znovu spadla do závislosti. Teprve, když se k ní máma otočila zády, zasáhlo ji to natolik, že se znovu snažila postavit na nohy.

Nakonec podstoupila detox v Plzni a posléze se jí podařilo do péče dostat i syna Samuela (dnes 17). Později začala žít s partnerem Jiřím Chlebečkem (47), s nímž má dceru Nathalii (9). Dodnes abstinuje a doufá, že čistá vydrží až do smrti.

Fotogalerie
57 fotografií