Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vedení Dortmundu došla trpělivost, trenéra Bosze nahradí Stöger

Dortmund kvůli černé sérii bez vítězství přišel o trenéra Petera Bosze. Vedení Borussie se odhodlalo k jeho odvolání po domácí porážce 1:2 s Werderem Brémy v 15. kole bundesligy. Nizozemského kouče nahradí Rakušan Peter Stöger.

Peter Bosz
zdroj: Reuters autor: THILO SCHMUELGEN

Čtyřiapadesátiletý Bosz přišel do Dortmundu v létě z Ajaxu a po devíti kolech s německým celkem vedl tabulku, pak ale přišel propad. Po porážce s Brémami, o které rozhodl český obránce Theo Gebre Selassie, natáhla Borussia sérii bez vítězství na osm zápasů a patří jí až sedmá příčka.

V Lize mistrů Dortmund nevyhrál jediný zápas, se ziskem dvou bodů jen díky lepšímu skóre obsadil třetí příčku a zajistil si účast v play-off Evropské ligy. "V sobotu po utkání jsme Peterovi oznámili, že končí. Bylo to hodně emotivní, ale vzal to jako chlap," řekl šéf klubu Hans-Joachim Watzke.

Vedení Dortmundu poté kontaktovalo jednapadesátiletého Stögera, kterého před týdnem propustil poslední Kolín nad Rýnem. Bývalý rakouský reprezentant v minulosti vedl také Austrii Vídeň nebo GAK Štýrský Hradec.

Je nám líto, video expirovalo.
Gebre Selassie vystřelil Brémám výhru v Dortmundu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články