Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kaňkovská zopakovala výkon z Miltonu. Ve sprintu padl Dmitrijev

V chilském Santiagu vyvrcholil program Světového poháru. Sára Kaňkovská zopakovala ve finále keirinu šestou příčku z minulého závodu v Miltonu. Překvapením skončilo finále sprintu, v němž Vasilij Lendel porazil Denise Dmitrijeva.

Vasilij Lendel
zdroj: UCI_Track

Kaňkovská před týdnem v kanadském Miltonu skončila v těžké konkurenci šestá. V chilském Santiagu už nejsilnější soupeřky chyběly, avšak Kaňkovská, která se nechala zavřít v posledním kole, toho nevyužila. Dojela šestá, zvítězila překvapivě Madalyn Godbyová.

Ženské omnium po skvělém výkonu vyhrála dvacetiletá Jumi Kadžiharová, která kromě vyřazovacího závodu ovládla i závěrečnou bodovačku. V celkovém součtu nadějná dráhařka porazila o bod Elisu Balsamovou, jedenáctá skončila při své premiéře Ema Kaňkovská.

Kadžiharová posléze nastoupila i v madisonu a byla jednou z těch závodnic, které se vyhnuly tvrdému pádu. Hned čtyři další dvojice však měly kolizi a například Němky závod nemohly dokončit kvůli zranění. Jasně zvítězily Novozélanďanky, Japonky skončily čtvrté.

Mužský madison také ovládly novozélandské barvy. Tamní dvojice měla dokonce dostatečný náskok už před závěrečným sprintem. Na druhé příčce skončili Italové, kteří porazili rakouské závodníky. Diskvalifikována byla kvůli agresivitě německá dvojice.

Skvěle si vedli též novozélandští stíhači, kteří se na dráze v Chile dostali pod hranici 3:55 a zajeli nejlepší čas v letošním ročníku Světového poháru. Ve finále jasně porazili japonské stíhače, v souboji o bronz uspěli po pádu korejského týmu reprezentanti USA.

Dmitrijev pokořen mladým soupeřem

Sprinterským šampionem se v Santiagu překvapivě stal mladý Litevec Vasilij Lendel, který ve finále porazil papírového favorita Denise Dmitrijeva jedoucího v duhovém dresu mistra světa. Lendel porazil Dmitrijeva 2:1, když vyhrál obě poslední jízdy.

Ruští sprinteři, za něž startoval též Shane Perkins, který se za Rusko rozhodl nastupovat kvůli konkurenci v australské reprezentaci, porazili ve finále na hlavu své francouzské soupeře. Ti závod nezvládli a nakonec za ruskou trojicí zaostali o propastných 781 tisícin.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články